Rover 75: startprobleem 75 diesel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: M47R

Enkele weken geleden was mijn nokkenassensor defekt. Na het monteren van een nieuwe sensor was het startprobleem opgelost, maar gisteren had ik het dus opnieuw vlaggen, niet meer starten ,ook niet na afkoelen. Dan maar naar de garage gesleept en de garagehouder vertelde me dat het dit keer gegarandeerd de krukassensor zou zijn. Bij BMW's verving hij altijd meteen de twee als er een van de twee foutte omdat volgens hem de ene altijd snel de andere opvolgde bij het haperen. Nu heeft hij een BMW-sensor gevraagd, maar die blijkt niet te passen. Die kost bij BMW een 100-tal euro. Hij heeft dan een Rover-garage gebeld en bij Rover kost die sensor 230 euro plus BTW! Da's meer dan het dubbele dus. Kan iemand mij vertellen hoeveel zo'n krukassensor kost in Nederland? Ik had op een ander forum al gelezen dat bijv een nokkenassensor in Engeland 57£ kost terwijl ik ook 105 euro betaald heb in België en dat komt neer op 76 euro. Ik wil gewoon eens zien of het de moeite loont om die krukassensor in het buitenland te bestellen.
Vreemd is wel dat de wagen deze namiddag plots terug opnieuw startte, maar ik durf er nu niet terug de baan mee op voor het probleem terdege is opgelost. Gisteren stond ik amper op enkele kilometer van thuis, maar ik wil het liever niet voorhebben als ik op 100km van mijn deur sta :-)

dank U

pantah

Geplaatst door pantah (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pantah (0), 16 jaar geleden

niemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.