Rover 600: Stotteren

Bouwjaar: 1994

1. Tijdens het rijden, vooral bij lagere snelheden, voel je met grote regelmaat dat de motor stottert. Maar hij doet het ook bij 80 of 100 km.
2. Tijdens het optrekken voor een stoplicht of het opdraaien van een andere weg, reageert de auto soms niet op het gas. Of hij valt dan uit en moet ik hem opnieuw starten of hij pakt weer en trekt dan vrij traag op.
3. In 2 verschillende garages zijn reeds een aantal correcties geprobeerd,(een onafhankelijke de ander een rover garage) zoals ander benzinefilter, nieuwe pakkingen voor het inlaatspruitstuk, bougies vervangen, kleppen gesteld, injectoren gereinigd en reinigingsmiddel toegevoegd aan de brandstof, maar geen echt resultaat.


Wat kan hier nu aan de hand zijn ?

Daneron

Geplaatst door Daneron (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 600? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

robbie10011 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey hallo, weet je zo of het een honda motor is? en als je even vermeld wat voor type het is 9 618i, 620i of 623i dan kan ik eens gaan invormeren bij me werk ( roverdealer). loopt de auto alleen op benzine op loopt hij ook op gas? als je iets meer informatie kunt geven hier kan ik je misschien wel helpen .

mvg robbie

Daneron (0), 19 jaar geleden

Het betreft hier een 620i op benzine, nooit op gas gereden, 10000km per jaar wordt er met de auto gereden. Er staat hier en daar honda. dus zal het wel een hondablok zijn.

Daneron (0), 19 jaar geleden

De auto is weer onder de aandacht van de garage, en ze vertelde ons dat de "mat sensor" de boosdoender kon zijn voor het stotteren en het hogere verbruik ? Het schijnt een duur onderdeel te zijn en mijn vraag is dus of het mogelijk is dat het hier aan zou kunnen liggen. Zelf heb ik nooit van het onderdeel gehoord.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 600 of stel zelf een nieuwe vraag.