Rover 45: Tik tijdens starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Tijdens het starten heb ik een tik in de motor. Het lijken de kleppen te zijn, maar durf het niet te zeggen. Geef ik meer gas, gaat de tik ook sneller. De tik is weg zodra de koelvleoistof helemaal warm is en er dus druk is opgewbouwd in het systeem.

Het zat er al eerder in, toen ging het weer vanzelf weg. Het is nu weer terug sinds vorige week. IK heb bars leaks toegevoegd. Boevenste slang van de radiator en het daar in gegooid, daarna weer in het expansievaatje bijgevuld. Even het ontluchtingsventiel openghad tijdens een draaiende motor en in de radiator slangen geknepen. Het peil daalde niet, dus het lijkt bijna op overmatige lucht. Maar helemaal begrijpen doe ik het niet.

iemand ideeen?
p.s. ik heb geen lekke koppakking ofzo, geen tekenen en de tests zijn er ook negatief op. Kan dus wel zijn dat ik ergens een klein gaatje in het systeem heb(had licht koelvloeistof verlies) vandaar de bars leak preventief.

Gr.
Robert

Robertvangeenhuizen

Geplaatst door Robertvangeenhuizen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 45? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fastbreakrijder (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik weet zo niet of jou auto voorzien is van hydraulische klepstoters, maar zo klinkt het wel.
Zit er oude of te dikke olie in de motor?
Hierdoor gaat de motor tikken, vooral bij koude motor omdat de olie dan nog dik is.
Is de motor eenmaal warm en de olie dun is het tikken weg....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 45 of stel zelf een nieuwe vraag.