Rover 200: Ventilatoren

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 vvc

Goeiedag,


Het betreft een MG ZR 160.

Nu is mij vraag, de vantilator die vooraan zit, dus aan de aircoradiator. Wanneer slaat die eigelijk aan? Want als ik de airco opzet spring die andere ventilator aan, evenals als de motor het te warm krijgt. Dus de ventilator van de gewone radiator neemt alle werk op zich. Is dat Normaal???


Nog een vraagje, onlangst liep mijn motor warm, maar dit is inmiddels opgelost door het vervangen van de termostaat (wat eigelijk niet nodig was) en de koelvloeistofsensor. Maar is het normaal dat de ventilator pas opspringt als het koelwater reeds 112 graden is? Dan kookt het water al redelijk heftig in het expansievat. Die van de garage zeiden dat het normaal was, maar ik heb voor het probleem mijn temperatuurmeter in de wagen nooit boven de 90 graden zien gaan, en dat is nu wel het geval. Eens de ventilator dan opspringt koelt hij uiteraard wel terug af.

Hopende op een reactie groet ik u...

MGZR

Geplaatst door MGZR (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

de meeste termocontacten staan afgesteld op 97 a 98 graden celcius
wat je kan doen is testen van koelsysteem dat betekend de motor op temp brengen tot ventilator in werking komt en dan gas geven ± 2000 a 3000 toeren als de koeling goed is moet de ventilator na enige minuten uitgaan doet de ventilator het na 5 minuten nog dan heb je een serieus koelingsprobleem dat betekend dat het koelend vermogen te weinig is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.