Saab 9000i: c02 van de auto is te hoog

Bouwjaar: 1989

Het zit namelijk zo.

Mijn saab is weer eens opgegaan voor de keuring. Er bleek een probleem te zijn de c02 uitstoot was 8% te hoog. Op welke manier kan dat teruggedrongen worden. Ik laat het wel door iemand doen die verstnad van deze autos heeft.

met vriendelijke groet,

Pieter-Bas van der Stok

pbstok

Geplaatst door pbstok , lid sinds 19 jaar geleden

5 Reacties

leo saab PRO, 18 jaar geleden

hoi Pieter heb jij een 8 of een 16 klepper onder de motorkap?
leo saab.

pbstok, 18 jaar geleden

beste leo,

onder mijn auto ligt een 16 klepper 2 liter motor (geen turbo).

leo saab PRO, 18 jaar geleden

Pieter wat voor komt bij 16v i is dat de brandstof druk regelaar lekt dit kan je gemakkelijk controleren door het vacuum slangetje van de regelaar los te trekken en kijken of daar wat brandstof uit komt,is dat zo dan is deze lek.
Ook kan de luchtmassa meter stuk zijn maar dan brand meestal het lampje van check ingine.
Wat ook nog een mogenlijkheid is dat de temperatuur zender van de motor een te lage temperatuur door geeft naar de LH computer.

pbstok, 18 jaar geleden

Bete leo,

Ik wil je nog bedanken voor de informatie die je mij gegeven heb. De auto heb ik naar Heeze gebracht naar een monteur die alleen maar saabs maaktt in zijn vrije tijd. Het zit namelijk zo dat de computer van de auto kapot was, dus heeft hij deze moeten vervangen. Morgen gaat de auto weer voor de afmelding van de apk. Als alles goed verloopt kan ik hem weer ophalen.

geert3488, 17 jaar geleden

ik voor je dat dit niet bij wim v. is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9000 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.