Saab 9-3 SS: Computer / electronische storingen Saab 9-3 SportSedan 2.2 TiD

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Beste lezer,

Sinds de aanschaf van onze 9-3 SS 2.2 TiD (bouwjaar 2002, 145.000 km) in december geeft de boordcomputer continue spook foutmeldingen:
- rear light failure
- parking assistance off
- etc

Dit alles terwijl de zaken die worden gemeld het gewoon doen. 1 maal is de auto tijdens het rijden spontaan stilgevallen (uiteraard middenin een bocht, weg stuurbekrachtiging), wilde daarna 10 minuten niet starten. Na 10 minuten deed hij het weer.

Auto heeft toen 2 dagen bij de Saab specialist gestaan. Uitlezen van de computer gaf veel foutmeldingen (geen idee welke, sorry), maar het probleem zou opgelost moeten zijn.

Inderdaad gedurende 2 weken geen problemen, daarna kwamen de medlingen weer terug, terwijl alles functioneerde. Laatste akkevietje is dat de airco niet koelt. Is helemaal doorgemeten, alles ok. Blijkt ook weer aan de computereenheid te liggen, airco is technisch ok. Auto staat inmiddels al weer 2 dagen bij de Saab specialist.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand is? Hartevrouw (die de auto dagelijks gebruikt) is het vertrouwen in de auto inmiddels helemaal kwijt (en ik begin ook behoorlijk narrig te worden). Dit hebben we nog nooit eerder gehad met een van onze andere Saabs. De kwaliteit van de 9-3 SS lijkt niet denderend.

Alle advies is welkom.

Alvast dank en groet,

Harteman

Harteman

Geplaatst door Harteman , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

MARCELW7084, 15 jaar geleden

Kunnen ze bij deze specialist ook nieuwe software laden mbv tech ??
Wel bij de dealer in ieder geval

Mogelijk brengt dat de auto weer op het rechte pad

Karel6115 PRO, 15 jaar geleden

Het advies is om de auto naar de dealer te brengen. Deze heeft het juiste gereedschap en documentatie om dit op te lossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.