Saab 900: Jankend geluid bij voorwielen

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Mijn Saab (900S 2.0L uit 1997) maakt een jankend geluid. In onderstaand verhaal zal ik het irritante geluid zo goed mogelijk verwoorden.

Het jankende geluid is met name bij lage snelheden (rond de 25km/u) goed hoorbaar en de toonhoogte van het gejank is afhankelijk van de gereden snelheid en zeker niet van het toerental van de motor.
Bij het uitrollen met een lage snelheid is het geluid zeer goed hoorbaar. Als ik mijn raam daarbij open heb staan is het geluid nog beter hoorbaar. Het geluid komt vrijwel zeker bij de voorwielen vandaan.
Er is geen verschil in geluid tussen uitrollen met een ingetrapte koppeling of een versnelling die in zijn vrij staat. Ook bij het optrekken vanaf stilstand is het geluid aanwezig.
Het geluid lijkt met de tijd luider te (zijn) (ge)worden.
Nog een opmerking: ik heb het gevoel dat het geluid minder hoorbaar is als de auto een lang stuk heeft gereden.
Een bevriende monteur (geen Saab monteur) zegt dat de wiellagers goed zijn.
Onlangs is een nieuwe koppeling gemonteerd. Dit heeft geen enkel nadelig of gunstig effect gehad op het jankende geluid.
Ik hoop dat iemand op dit forum me van wat nuttige informatie/tips kan voorzien.

Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Groeten,
Sander

speneux

Geplaatst door speneux (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 900? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jtm (0) PRO, 18 jaar geleden

Zo te horen zijn je wiellager(s) kapot, Het wiel vrij van de grond , met de hand het wiel ronddraaien en tegelijker tid met de andere hand aan b.v. de schroefveer voelen .Het wiel op zes uur met twee handen proberen te bewegen , als je speling hebt weet je het zeker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.