Saab 900: resonantie versnelling

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Ik heb een Saab 900 uit '95. Nu heb ik 6 maanden geleden mijn versnellingsbak/platen laten vernieuwen. Hij schakelde en reed perfect. Nu hoor ik sinds een paar weken een resonerend geluid komen onder de motorkap vandaan. Het is alleen bij lage snelheden plusminus 50 km/h. Als ik mijn voet op het koppelingspedaal hou (als hij helemaal omhoog is gekomen) trilt hij als een gek. Als ik hem zachtjes intrap (een halve centimeter) is het geluid verdwenen. Ook als ik hem vanaf onder iets omhoog tik is het resoneren weg. Ik ben langs een monteur gereden en die zegt dat het geen kwaad kan, maar het geluid is uiters irritant (rammelbak). Wie weet hier raad mee en is dit een duur geintje ? Ik hoop wat reacties te krijgen.

Groeten Navin.

navin

Geplaatst door navin (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 900? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

durk (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Navin, beetje laat misschien maar waarschijnlijk hoor je je koppelingspedaal tegen de aanslag tikken. Verwijder je beplating boven je pedalen maar eens, dan kun je het zien.
Even een rubber op je pedaalaanslag kitten en je geluid is over.

navin (0), 18 jaar geleden

Hoi traction, heb de auto inmiddels verkocht met het euvel.
Alsnog bedankt voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.