Saab 99: koppelingscylinder komt niet meer op druk

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 h motor

De koppeling is uitgevallen. Er was bijna geen tegendruk meer op het pedaal. Bij warm weer was de auto niet te gebruiken.
Eerst de olie helemaal ververst, want die was erg zwart. geen resultaat. Ik heb de koppelingcylinder bij het pedaal gereviseerd. De veer binnenin was gebroken. Ik heb alle rubber zuigerdelen vervangen en de veer. geen resultaat. daarna een ander cylinder geplaatst met de oude zuiger en weer de rubbers vervangen. geen resultaat, het lukt zelfs niet meer om de olie uit de ontluchtingsnippel te krijgen. De leiding inmiddels verstopt geraakt? heeft iemand een tip om systeematisch de boel te testen?

Rudolff

Geplaatst door Rudolff (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 99? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

leo saab (0) PRO, 14 jaar geleden

Ruud ,michien problemen met ontluchten gooi het potje vol zet er druk op met b.v. een radiateur pompje sluit een slang aan op de ontluchtings nippel en een fles om de olie weer op te vangen draai de nippel open en pomp de olie met lucht de fles in ,vul het potje regelmatig tijden het ontluchten,komen er geen luchtbellen meer uit de slang zet dan de nippel dicht.
Als je dan een beetje druk hebt dan flink pompen met het koppelings pendaal.groet Leo

Averdonk (0) PRO, 14 jaar geleden

Onderste koppelingcilinder zal lekken. Deze vervangen.

Rudolff (0), 14 jaar geleden

Inmiddels is de klus geklaard. het bleken 2 problemen te zijn: 1: een rubber zat verkeerd om gemonteerd. 2: het ontluchten ging moeizaam, maar met behulp van een fietspomp en een binnenband is het gelukt.

dank voor de tips en adviezen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 99 of stel zelf een nieuwe vraag.