Saab 99: Kachelmotor werkt niet

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: H

Van mijn 99 uit 1983 werkt de kachelmotor niet. De schakelaar is O.K. en als ik de + en de - direct vanaf de ACCU op de stekker naar de motor zet (deze stekker zit vlakbij de kachelmotor) draait deze als een tierelier in alle 2 de versnellingen. Ook meet ik spanning aan de stekker vanaf de schakelaar dit is echter maar een volt of 4. Ik heb echter bar weinig verstand van auto electronica dus wat moet ik meten om iets te weten? Of beter nog wat is de oplossing?

Zjaak

Geplaatst door Zjaak (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 99? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

leo saab (0) PRO, 16 jaar geleden

zjaak controleer de aansluitig van de stenen zekering hebben nog wel eens slecht contakt ook kan de schakelaar te veel weerstand hebben. gr Leo

Zjaak (0), 16 jaar geleden

Ik heb al de draden doorverbonden buiten de schakelaar om maar er gebeurde niks. Een ander had al geopperd dat het wel eens aan de massa zou kunnen liggen maar waar je dan een een massa draad aan de aanjager zou moeten bevestigen wist hij niet. Waar dienen die draden eigenlijk voor die aan het uiteinde van de aanjager zitten? Ik zal eens kijken hoe het met de aansluitingen in de zekering kast zit.

leo saab (0) PRO, 16 jaar geleden

ZJaak 4 volt aan de stekker is te weinig je moet het aan de + kant zoeken. gr Leo

Zjaak (0), 16 jaar geleden

O.K. Leo bedankt we gaan er van de week eens mee stoeien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 99 of stel zelf een nieuwe vraag.