Saab 900: lpg neemt slecht over

Bouwjaar: 1991, Brandstof: LPG, Motorcode: 16V

Ik heb een LPG installatie van Vialle die electronisch geregeld wordt. Na het starten op benzine schakelde hij automatisch over op LPG, maar de laatste tijd slaat-ie af als het ledje groen wordt. Als ik hem tijdens het starten op benzine zet en dan ga rijden en hem na honderd meter op LPG overschakel, houdt de motor in, maar door de snelheid van de auto neemt hij over op LPG net voordat ik stil sta.
Ik heb in mijn 5 vorige Saabs altijd een LPG installatie zelf ingebouwd met gewone jantje rechtuit verdampers en
de problemen altijd zelf opgelost, maar van electronica heb ik geen flauw benul. Wat kan er allemaal mis zijn aan stappenmotor, lambdasonde (nieuw), electronisch kastje onder de achterbank, vacuum bediende klep in de gasleiding naar de inlaat, en weet ik wat nog meer? Alle vacuumslangen nagekeken.
Is er iets simpels voordat ik honderden euros ga uitgeven aan nieuwe onderdelen?

gbvandriel

Geplaatst door gbvandriel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 900? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

leo saab (0) PRO, 15 jaar geleden

Gert als er nog een grijs regelkastje onder de motorruimte zit kan dat de oorzaak zijn .Gr Leo

gbvandriel (0), 15 jaar geleden

Leo, bedoel je het zgn. Vialle-kastje dat reageert op de ontsteking? Vroeger had je dat om te zorgen dat de ventielen dichtgingen als de motor was afgeslagen. Maar er ligt een complete computer onder de achterbank met een hoop draadjes naar voren, gedeeltelijk aangesloten op de benzine regeleenheid, er zit een zgn. actuator (is dat de stappenmotor?) op de verdamper, de installatie is aangesloten op de lambdasonde (reeds vernieuwd) en er zit ook nog een vacuumgeregelde klep in de lagedrukslang naar de inlaat die correct werkt. Maar geen grijs Vialle-kastje.
Wat ik aan de electronica moet nameten, ik zou het niet weten.
Als ie steenkoud is, duurt het een paar seconden voor ie overneemt en hoe meer hij op temperatuur komt, hoe korter het duurt. Bij bedrijfstemperatuur afzetten en weer starten geen probleem.
Groet, Gert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.