Saab 9-3: Luchtmassameter

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dti

Sinds een jaar in het bezit van mijn Saab 9.3 diesel. Motor heeft inmiddels 309.000 km gelopen maar loopt als een naaimachientje alleen...als ik vol gas geef of een inhaalactie en het gas vol intrap, houdt ie wat in. Allerlei topics bij langs geweest en uiteindelijk er achtergekomen dat t de lmm wel eens kon zijn. Nu heb ik een nieuwe lmm aangeschaft en nu is het inhouden gestopt maar loopt ie minder, schokt en stoot ie wat als ik rustig rijd. Vorig bij koude motor loopt ie niet gelijkmatig.
Nu is de nieuwe lmm geen Bosch maar een alternatief (Hans Preis ofzo), scheelde meer dan de helft met een Bosch. Kan dit de oorzaak zijn of kan door een nieuwe lmm andere problemen de kop opsteken? Als ik de oude lmm (Bosch) er weer in plaats rijdt ie weer als een zonnetje alleen....het stevig doortrekken dus.
Wie heeft een soort gelijke ervaring hiermee?

j.wolthuis

Geplaatst door j.wolthuis (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

zastava4ever (0) PRO, 15 jaar geleden

Een LMM is een héél gevoelige sensor (ook kostbaar dus). Mijn ervaring met LMM's is altijd OE monteren, bespaart een hele hoop gedoe. Als je meer over het testen van LMM's wilt weten kijk dan op de site van actronics, krijg je een idee hoe geavanceerd dit stukje electronica is.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.