Saab 9-3: Ventilator kapot?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8t

De ventilator van de interieurverwarming hield er mee op. In de garage werd de voorschakelmodule vervangen waarna het probleem opgelost leek. Binnen een maand hetzelfde probleem. Volgens de garage moest de ventilatormotor worden vervangen. In afwachting van de motor werd het dashbord dicht gemaakt zodat ik nog wat dagen kon rijden. Na het dicht maken deed de ventilator het weer... Ook kreeg ik tijdens het defect van de ventilator meerdere malen de melding dat de airbag niet meer werkte wat na een 10 minuten weer weg was. Heeft iemand enig idee?

barabas4u

Geplaatst door barabas4u (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

leo saab (0) PRO, 15 jaar geleden

Peter ventilator geeft wel af en toe problemen,dit komt vaak door dat de motor nat word omdat er boven het ventilatie filter geen water afvoer plaat zit.airbag lampje heeft hier niets mee te maken dit moet uitgelezen om het probleem te kunnen oplossen.groet leo

barabas4u (0), 15 jaar geleden

Leo, bedankt voor je snelle reactie. Ik ben inmiddels bij de garage geweest. De voorschakelmodule bleek geen spanning te geven. terwijl ze er aan bezig waren sprong de ventilator weer aan. Ze hebben nu de kabels gecontroleerd op draadbreuk door er aan te jutteren en hebben contactspray gebruikt bij de stekkers. Ik kijk het zo nog even aan. Bij de volgende uitval wordt de module onder garantie vervangen en denk ik zelf aan het vervangen van de ventilator. Weet jij hoe het vochtprobleem kan worden verholpen? Anders heb ik volgend jaar hetzelfde probleem.
Groeten Peter

leo saab (0) PRO, 15 jaar geleden

Peter zoals ik al melde zorg dat er een waterafvoer plaat is gemonteerd boven het ventilatiefilter,verkrijgbaar bij een saab dealer groet leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.