Saab saab 9.5 estate 2.0: Olietekort

Bouwjaar: 2000

Onlangs mijn motor in de prak. Vergeten mijn olie
te checken. Nu vraag ik me het volgende af.
Ik rij maximaal 30.000 km per jaar en laat mijn saab
keurig onderhouden wanneer de kilometerstand hierom vraagt.
Vorig jaar zomer stond de teller op 50.000 km en heeft hij een grote beurt gehad. Ik neem aan dat toen ook de olie ververst/gechecked is. Mijn olielampje ging branden toen de teller op 80.000 km stond, toen was het kwaad echter al geschied.. Als mijn auto verder geen olie lekt kan de olie toch niet op zijn naar 30.000 km?

Caprodes

Geplaatst door Caprodes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als een motor wat meer kilometers heeft gedraaid kan deze wat olie gaan gebruiken waarbij een verbruik van 1 liter per duizend kilometer nog toelaatbaar is.
Gezien de kilometerstand van jouw auto zal het met zo'n hoog verbruik nog wel meevallen,maar misschien wat lange ritten of op vakantie geweest in die tijd kan toch het olieverbruik wat hoger worden als je gewent was.
Belangrijk is om eens per maand het oliepeil en gelijk de koelvloeistof ook even te controleren,dan was deze ellende niet gebeurt.

Hans

Caprodes (0), 19 jaar geleden

Tja, stom dus. Dank voor je reaktie. Nikolai

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.