Saab 9-5: problemen carterventilatie en black sludge

Bouwjaar: 2005

er schijnt momenteel een probleem te zijn met de "echte" saab motoren in de 9-5. door een carterventilatieprobleem kunnen er smeringsproblemen onstaan. welke saab specialist weet hier wat van. en vooral in welk geval is hier sprake van garantie als het misgaat.

caddy1492

Geplaatst door caddy1492 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

leo saab (0) PRO, 19 jaar geleden

caddy saab geeft 8 jaar garantie op de motor als deze stuk gaat door black sluts mits deze een kompleet onderhoud overzicht heeft over het onderhoud van de motor,overgens heeft een 2005 model hier geen last van. groet Leo

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

bedankt voor de reactie. bij de auto hier betreft is alles keurig opgelost wat betreft gerantie.

michiel7797 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij de saab motoren in de 9-5 en sommige 9-3 modellen is het aan te raden om bij elke beurt de motor inwendig te reinigen met forte motor flush. De middelen van forte zijn door saab gehomolegeerd. Controleer de carterventilatieslangen. Als deze slap aanvoelen zijn ze binnenin aan het afbrokkelen. Dit rubber komt in het carter en blokkeert dan de aanzuigbuis van de oliepomp. Bij twijfel dus voor zeker gaan en de carterpan demonteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.