Saab 9-5: stotteren

Bouwjaar: 1999

Hallo,

ik heb vorig jaar een Saab 9-5 2.0t SE estate uit 1999 (leverdaurm janurai 2000) gekocht. Vanaf het begin stottert hij nogal bij accelereren, als ie eenmaal rijdt dan rijdt ie geweldig. Het volgende is door mijn Saab dealer reeds gedaan:
- nieuwste software geinstaleerd
- motor gereinigd met reinigings vloeistof
- motor ultrasoon (of zoiets?) gereinigd
- DI-cassette vervangen
- grote beurt (dus inclusief bougies wisselen)

maar niets helpt (al wordt het elke keer wel een beetje minder). Volgens mijn Saab dealer is het een " bekend probleem" en volgens de importeur, die inmiddels ook is ingeschakeld, valt het binnen de zgn "Saab toleranties", wat ik ongelofelijk en onacceptabel vind. Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand een hele goeie Saab expert, want alle Saab reacties tot-nu-toe kan ik niet geloven: een Saab 9-5 waarvan het stotteren bij accelereren "normaal" gevonden moet worden, dat kan toch niet?

Kortom: help!

Zjon

zjon

Geplaatst door zjon (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

leo saab (0) PRO, 18 jaar geleden

John als deze saab bij ons in de garage zou komen en er geen fouten in trionic zitten dan eerst een B.D.P.sensor vervangen.groet Leo

zjon (0), 18 jaar geleden

Hoi Leo,

welke garage mag dat zijn, want het is het proberen waard.

Zjon

leo saab (0) PRO, 18 jaar geleden

John auto bedrijf Harteveld in Delfgauw Z.H. zie dealer boekje.
groet Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.