Saab 9-5: aankoop

Bouwjaar: 2000

Mogelijk koop ik een saab 9.5 met 127.000 km op de teller uit 2000. Kunnen jullie me wat tips geven waar ik op moet letten. Is een Saab een betrouwbare auto ?

cornelissen1832

Geplaatst door cornelissen1832 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

Hallo,
Let op!! Bij de eerste type's was een probleem slecht starten bij koude motor (vooral '98 modellen). Oorzaak ingezakte kleppen, kleppen dichten niet goed meer af op de zittingen. Te verhelpen door de kop te demonteren dure reparatie!! Wij hebben er al 2 van gehad in het verleden die dat hadden. Nieuwe type's hebben daar geen last meer van. En turbo's zijn erg zwak van alle type's. Roken bij koude motor bij het starten erg. DI-cassette's gaan allemaal stuk. Modellen van '00 tot '03 hebben hirvoor een terug ropactie. En opletten op olielekkage aan de distributiezijde o-ring(oliepomp)krukas-keering wil wel eens lekken! Voor de rest zijn het erg goed en betrouwbare auto's.

M.V.G Raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.