Saab 9-3 Sport Estate 2005: Roetmeting

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z19DTH, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hallo, bij de laatste 2 APK's was de roetmeting op het randje met een K-waarde van 3.0.
De kmstand is 350.000, de motor is is betrouwbaar, soepel, net zo zuinig als 12 jaar geleden, rookt niet zichtbaar bij normaal gebruik. Behalve bij flink doortrekken in de toeren.
Originele DPF maar nooit foutmeldingen, ook niet als ik mijn OBD laat uitlezen dus regeneratie gaat goed. Inlaatspruitstuk heb ik 7 jr geleden schoongemaakt. EGR-klep is 97% afgeblind.
Onlangs grote beurt gehad, alle filters vervangen.
Ik vermoed dat de injectoren aan het slijten zijn.
Andere mogelijkheid: PVC klep/catch tankje/carterontluchting werkt niet naar naar behoren? Dan had ik blauwe rook verwacht.
Een diagnose bij een dieselspecialist met testen en revisie van 4 injectoren kost tussen de € 750 en € 1500, afhankelijk wat er aan de hand is.
Technisch is deze auto dus afgeschreven aangezien ik volgend jaar waarschijnlijk niet meer door de APK kom. Dat is toch doodzonde?
Ik kan gereviseerde injectoren aanschaffen voor € 120,- p.st. en zonder diagnose uitwisselen.
Wat is wijsheid?

eusz

Geplaatst door eusz , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Als er geen problemen verder zijn , lekker doorrijden , kosten zijn zonde , volgend jaar met een bijna lege tank en 2 blikjes verstuiverreiniger vlak voor de keurring toevoegen en hij gaat er weer fluitend doorheen.

    ik heb voorafgaand aan de test inderdaad 3 volle tanks met verstuiverreiniger opgereden waarvan 1 blikje op een bijna lege tank. Dus dat hielp helaas niet. - eusz, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Klepspeling al eens gecontroleerd ?

eusz, 1 jaar geleden

Hydraulische klepstoters

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Wel met stelplaatjes dacht ik , is dit een opel motor ?

eusz, 1 jaar geleden

De 2 klepper heeft stelplaatjrs de 4 klepper hydraulisch

eusz, 1 jaar geleden

Deze opel motor is oorspronkelijk door fiat ontworpen maar dat terzijde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.