Saab 9-3: Saab start niet meer, soms wel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 TiD

Hallo allemaal,

Ik heb ene probleempje...mijn trouwe Saab doet het niet meer. Boehoeee. Het probleem heeft zich al eens eerder voorgedaan, echter als sneeuw voor de zon verdwenen, Nu steekt ie weer de kop op.

Wanneer de motor koud is, en ik em wil starten, hoor ik een klik. Het relais werkt wel zo te horen, echter de startmotor doet niks. Alle electrische zaken in de auto doen het verder. Wanneer de motor nog enigszins warm is, of goed warm, heeft ie dit probleem niet en draait de startmotor gewoon als een zonnentje.

Iemand een idee? Ik heb zelf het idee dat de massa niet helemaal in orde is. Ook vanwege het vochtige weer en misschien de zoute lucht?

Wanneer ik een startkabel op de min zou zetten en het andere eind op een massa (spatbord) zou zetten, zou dit het probleem kunnen oplossen? Weet niet of het schaad, durf het niet zonder advies te proberen namelijk!

Hoop dat iemand mij kan helpen!

Vriendelijke groet,

Niels Korte.

Niels Korte

Geplaatst door Niels Korte (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Niels Korte (0), 12 jaar geleden

27 januari 2012,

Probleem verholpen. De startmotor bleek geheel verrot te zijn. Deze is inmiddels vervangen. Kosten: euro 350.

Groet, Niels.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.