Saab sensonic: sensonic werkt niet

Klant van mij heeft saab met sensonic systeem. (versnellingsbak met automatisch bediende hydraulische koppeling) Van dit systeem gecontroleerd of de elektromotor werkt, deze is goed.Uiteraard zekeringen en massa en voeding van sensonic unit gecontroleerd. Probleem is dat bij inschakelen van een versnelling en dan gas geven er niets gebeurd. Aan de zijkant van de sensonic unit bij de accu zit een blinde aluminium plug, deze verwijdert waarna het systeem mechanisch is te controleren, dit gedaan en dit werkt. Bij dealer laten uitlezen, geeft geen foutcode's en doet versnellingsherkenning.

a.s.r.

Geplaatst door a.s.r. PRO , lid sinds 20 jaar geleden

1 Reactie

yacine, 20 jaar geleden

Je zegt dat na het inschakelen van versnelling en dan gas geven er niets gebeurd.
Volgens mij duidt dit op het niet (volledig) gekoppeld zijn van motor en bak. De motor zelf reageert toch wel op het gaspedaal?
Het probleem zit dan denk ik in de hydrauliek.Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.