Saab 9-3: Stuurbekractiginsleiding

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo Heren

Ik moet een stuurbekrachtigingsleiding van een Saab 9-3 vervangen

Nou zag ik dat de leiding van de pomp naar benenden heen gaat en dan voor de bumper langs loopt

Nou is mijn vraag is dit een beetje te doen? en wat moet je allemaal demonteren? En hoeveel werk is het ongeveer kwa uren?

Alvast bedankt!!!

AutoDokter1985

Geplaatst door AutoDokter1985 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ammolenaar (0), 13 jaar geleden

Het is te doen maar wel wat werk. Koplamen en knipperlichten eraf. Bumper eraf en in mijn geval (tid) moest de intercooler eraf. Zo kun je de leiding naar voren toe eruit friemelen. Porbleem is wel vaak dat de bouten zitten vastgebakken. Bij de pomp kun je niet echt goed bij met een sleutel dus moet je het luchtfilterhuis er even uithalen. De andere bout vind je achter de bumper linksvoor. Beiden bouten een paar keer inspuiten met w40 om ze los te kunnen krijgen. Niet te hard losdraaien want ander draai je het volgende deel leiding stuk en ben je verder van huis. Ik ben amateur en ben er een poos mee bezig geweest omdat de bouten niet los gingen. Als deze twee bouten makkelijk los komen ben je denk ik vier uur kwijt.

Andy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.