Saab 9-3: Tikkend geluid

Bouwjaar: 2005

sinds begin dit jaar rijd ik een nieuwe 9-3 1.8t op LPG. Al enige tijd heb ik af en toe last van een tikkend geluid bij stationair lopen. Naar de dealer geweest maar toen deed hij het juist weer niet. Binnenkort de eerste beurt maar ik wil graag weten of iemand dit probleem kent.

Voor zover ik kan bepalen komt het geluid uit de richting van het schutboord, aan de rechterkant. Het komt af en toe voor, zowel met warme als met koude motor. Het verdwijnt onmiddelijk als je even wat gas geeft, maar zodra de motor weer stationair draait begint hij weer te tikken.

Iemand een idee?

gatlin90

Geplaatst door gatlin90 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kristof ford fiesta xr2i (0), 18 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem met mijn saab 9000 komt ergens van vitesebak, ik ga morgen naar garage voor is te horen wat 't is
maakt ook alleen geluid bij stationair hij heeft maar 28000km dus veel slijtage is er dan nog niet

leo saab (0) PRO, 18 jaar geleden

Paul het geluid is vermoedelijk de elcd klep dit is de tankontluchtings klep die werkt onregelmatig,hij zit rechts onder de motorkap deze zit in een rubber om te zorgen dat je het tikken minder hoort,bij LPG zit hij nog wel eens in de verdrukking.
Groet leo

kristof ford fiesta xr2i (0), 18 jaar geleden

bij mij was 't de katalysator die binnenin rammelt, ga 't nog niet vervangen is iets te kostelijk
veel geluk met je zoekaktie
kristof

gatlin90 (0), 18 jaar geleden

Maandag de eerste beurt gehad, en ze hebben een of ander kastje dat bij de LPG installatie hoort voorzien van wat rubber. Probleem opgelost. Kan heel goed de elcd klep zijn zoals Leo aangaf (?). Het is in ieder geval een metalen kastje dat tegen het schutbord aan zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.