Saab 900: Veel onderdruk Saab 900 T8 '83

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: T8

Vorige week een snelwegrit gemaakt met mijn '83-er T8. Bij de afslag; onregelmatig lopen, daarna niet meer/ moeilijk stationair lopen en geen vermogen meer.

Het viel me op dat toen ik stilstond bij de afslag, dat het slangetje bij de driewegklep (naar de kunststof inlaatbuis) afgescheurd was Dit is intussen hersteld en ik heb ondertussen de 3-weg klep schoongemaakt, enkele vacuumslangen nagezogen, maar ik kan nog geen oorzaak ontdekken.

1e gedachte was de turbo, maar hij rookte/ rookt niet. Koud start hij betrekkelijk snel, maar zodra hij opgewarmd is begint hij onregelmatig stationair te lopen. Bij stationair gasgeven geeft de turbometer al schommelend onderdruk aan . Er is totaal geen vermogen aanwezig. De automaat in z'n 1 kan ik langzaam wegrijden, maar geen trekkracht of acceleratie?
De wastegate is ook goed gangbaar.

Iemand suggesties?

twitter

Geplaatst door twitter (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 900? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

leo saab (0) PRO, 13 jaar geleden

Twitter,vermoedelijk nog een slang los gr Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.