Seat Toledo: ABS Pomp slaat op willekeurige momenten bij rijden in lage versn

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

4 Seat Dealers staan voor een raadsel. Benthuizen maakt tot twee keer toe de ABS sensor schoon. Alphen aan den Rijn idem dito. En toen kwam ik terecht bij Auto Home in Alphen aan den Rijn. De klacht: M´n ABS pomp lijkt steeds aan te slaan maar tot frustrerends toe is dat alle monteurs die na onderzoek in de auto rijden de klacht niet kunnen reproduceren waarna ik hem terug krijg en snel zijn we weer terug bij af. Ik heb m´n Seat Toledo nu twee en een half jaar en wordt gekweld door deze klacht. Iedere dag de angst dat hij weer aanslaat onder het rijden. Ik ben nu voornemens om de Seat Dealer in Leiderdorp te bellen want daar schijnt een zeer ervaren Seat man te werken volgens Seat (Auto Home) in Alphen. Echter als iemand op dit forum van deze klacht gehoord heeft of mischien een lichtje kan laten schijnen dan help je me daar enorm mee. Ik zal daarom nog even goed omschrijven wat er gebeurd. Steeds slaat er een zoemend geluid aan in de auto zodra ik bijvoorbeeld in een file rijd in lage versnelling. Meestal in situaties waarbij ik de auto vaak laat uitrollen omdat ik weer moet stoppen voor de tegenligger kortom bij langzaam rijden in lage versnellingen. Precies hetzelfde gebeurt als ik zachtjes de rem intrap om te remmen (bijvoorbeeld bij rijden in een woonwijk). Het lijkt dan plots alsof de rem kapot is omdat je deze dan iets verder intrapt en je voelt dan allemaal mechanisch gerommel door het pedaal heen. Uiteindelijk (als het heftig is) slaat de ABS lamp aan in het dashboard. Bij uitlezen wordt bij de dealers steeds aangegeven dat de rechter sensor kapot is. Maar deze is door Seat Auto Home al vervangen. Dit was dus een reparatie die achteraf niet nodig was geweest. Wie kan mij helpen! Wie kan de Dealer helpen? Wie heeft dit eerder meegemaakt... Ik wacht en hoop met smart op een reactie.

SEAT2000E133

Geplaatst door SEAT2000E133 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

steef11065 (0), 16 jaar geleden

Heb je geen draad breuk?
Lijkt of de auto denkt dat het glad is.
Haal de ABS zekering is los....wil ook wel is slecht contact maken

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zou de sensoren met de testkast rijdend moeten controleren,je ziet dan de snelheid per wiel,en die moeten nagenoeg gelijk blijven,misschien zie je er eentje soms haperen,dan weet je dat bij die sensor een probleem zit,kan een draadbreuk zijn,maar ook de sensor zelf,maar een defect in het abs regelapparaat zou ook nog kunnen,evenals de sensor ring,soms zit deze ring in het wiellager verwerkt.

Wat geeft de testkast voor storing op dat ene wiel?

alfons262 (0) PRO, 16 jaar geleden

laat de ringen om de homokineten eens goed controleren op breuk, wil nog wel eens breken en dan krijg je deze klachten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.