Seat Toledo: ABS sensor te vervangen zonder uitlezen?(VAG, Seat, Volkswagen,

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo allemaal,

Mijn 2003 Seat Toledo 1.9 TDI executive (met TCS) heeft een kapotte ABS sensor aan het achterwiel. Dit heb ik ontdekt doordat het ABS en TCS lampje branden op mijn dashboard en mij ABS en TCS duidelijk waren uitgevallen. Omdat hij naar de garage moest voor een ander probleempje heb ik gevraagd hier even naar te kijken, en het antwoord was dus dat de ABS sensor aan het achterwiel defect was.

De garage vraagt 100+ euro voor de sensor, plus arbeid terwijl het sensortje 40 euro kost op mister-auto. Ik ben handig genoeg (zeker met elektronica) om het sensortje zelf te vervangen, dus dat is snel 100-150 euro verdiend met een uurtje/half uurtje werk.

Ik heb alleen geen apparatuur om het systeem te resetten of te kalibreren. Is dit nodig, of heft de storing zich vanzelf op wanneer de sensor is vervangen door een werkend exemplaar?

Het zou enorm fijn zijn, als iemand dit mij kan vertellen :)

Superkris

Geplaatst door Superkris (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=Superkris]De garage vraagt 100+ euro voor de sensor, plus arbeid terwijl het sensortje 40 euro kost op mister-auto[/quote]
De oude sensor zit vaak muurvast en moet worden uitgekapt.
Waarschijnlijk weet de garage wat hij kan verwachten dan is het factuurbedrag niet zo heel raar.

Je kunt natuurlijk deze ervaring ook zelf opdoen.....

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.