Seat Leon: Achterklepslot ontgrendeld niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V

Sinds een week gaat mijn achterklep niet meer open. Wanneer ik met de afstandsbediening de CV ontgrendel, hoor ik ook in de klep iets ontgrendelen. Wanneer ik echter de klep wil openen dan gaat 'ie niet los, ook niet wanneer ik de klep met via het sleutelgat ontgrendel.

Om het probleem op te lossen zal ik de binnenbekleding los moeten maken, maar ik vrees dat dit niet lukt zonder de klep geopend te hebben. Ik heb ook al geprobeerd de achterlichten in de klep te demonteren, maar ik zie drie moertjes en als ik die los draai zit de lamp nog steeds vast. Heeft er iemand suggesties? Ik wil proberen het op te lossen zonder de binnenbekleding te slopen, tenzij het echt niet anders kan.

john_lammers

Geplaatst door john_lammers (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

John, je zal niet de enige zijn, de kou is de oorzaak vorige winter heb ik ook een klant daar mee geholpen . De bekleding is er in de dichte stand af te halen ,eerst de schroefjes in de handgrepen wegnemen! Ook kan je met een niet te warme fohn het slot en de omgeving daarvan opwarmen. Boven het slot zit schuivend onderdeel wat door het stugge vet blijft geblokkeerd,..... Even met iets duns smeren en het is opgelost .... het probleem i.q. Je kunt voor de komende vorstperiode de plaat nog even weglaten om de werking te kunnen volgen. Gebruik bij het smeren i.v.m. de plastic delen geen agressieve middelen uit een spuitbus (tasten plastic aan) Succes Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.