Seat Toledo: Airco

Bouwjaar: 1999

Ik heb op een Toledo scade gehad. Schade gerepareerd. compleet front vervangen. Airco bijgevuld maar die doet het niet. De pomp slaat niet aan. Als ik direct stroom aansluit doet ie het wel. De koelfan slaat ook niet aan. Nu las ik op dit forum dat onder de radiator een relais voor de koelfan zit en dat daar het probleem ook kan zitten. Een uitlezing bij Seat wijst niks uit. de koelfan slaat nooit aan omdat de temp niet boven de 90 komt ook niet als hij meer dan een uur stationair loopt. Ik kan dus niks concreets concluderen. Wie kan helpen???

Jerry5410

Geplaatst door Jerry5410 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

ehm... je spreekt over de koelvan die niet aanslaat... en over een airco... de van van de airco word niet door de temperatuur van de koelvloeistof aangestuurd...

dus is het probleem nu dat je motor niet op temperatuur komt, of dat je airco het niet doet?!


ik weet niet hoe groot de schade is geweest. maar heeft de pomp en de drukschakelaar geen klap gekregen?!

dit zou je eens na kunnen kijken, evenals de relaisunit die onder je accubak gemonteerd zit.


suc6

Jerry5410 (0), 19 jaar geleden

ik heb alles nagekeken maar zie geen schade. De airco is bijgevuld en volgens dat bedrijf is alles ok wat met de airco te maken heeft. De pomp krijgt geen spanning en ook de fan van de airco (bij de radiator) draait niet. Ook niet als je de pomp rechtstreeks spanning geeft. De airco geeft dan wel koude lucht.
Onder de accubak zitten 2 relais. Bedoel je die? Seat kon namelijk niks vinden. Ze hebben afgelopen week uitgelezen. Kortom Seat weet het niet en de airco specialist ook niet. Toch deed ie het voor de schade en de aircopomp is niet geraakt ook de accu en alles eronder heeft geen schade. Bedrading ook niet beschadigd

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

JL, Hoe kan een bedrijf een airco bijvullen en op werking controleren als hij het niet doet??????? Dit is een waardeloze redenatie, een airco kan pas gecontroleerd worden op de juiste drukken en dergelijke als hij draait. Zoek in het systeem je drukschaklaar eens op en overbrug deze eventjes. Draait de airco nu wel dan zit er te weinig in.
Rene

Alexander243 (0) PRO, 19 jaar geleden

Denk toch dat de relais onder de accu de boosdoender is.Een dealer kan je denk ik toch het beste helpen.

Jerry5410 (0), 19 jaar geleden

Beste Rene en Alexander bedankt voor je reactie maar het systeem is afgevuld en verder ok. Druk is goed heb het overbrugd en dan heb ik koude lucht relais onder de accu zijn door Seat A'dam uitgelezen en niks geconstateerd. Nogmaals Seat en Aircoboer kunnen niks vinden maar ik las op dit forum (bij de bedrijven)wel dat iemand ervaren heeft dat de koelfan relais onder de radiator de oorzaak was. Ik ga nogmaals langs Seat gaan en dan wil ik proberen erbij te zijn als ze aan het werk gaan. Waar zit de drukschakelaar van de airco en jullie spreken over een relais unit onder de accubak maar daar vindt ik 2 relais. Bedoelen jullie deze?

Dovo (0), 17 jaar geleden

Hoi allemaal,

heb hier hetzelfde probleem met een '99 Toledo, lijkt errug op het probleem hierboven, airco doet het niet, airco fan die niet draait , enige verschil is dat bij mij de relaise onder de accu al reeds is vervangen (100 euries trouwens) en ook de vloeistof is in eerste instantie al vervangen/ bijgevult. Dit is een model zonder clima dus volgens mij zijn er niet veel opties meer over..


Als ik direct 12 volt op de pomp zet doet ie het prima.. en gaan de fans draaien..?

Iemand nog enig idee? Want als ik een vervolg afspraak bij SEAT moet maken dan hebben ze pas weer tijd als de zomer over is..

alvast bedankt,

Don

axmbquart (0), 17 jaar geleden

Hoi,

En al verder gekomen met dit probleem?
Ik heb namelijk ook het zelfde met mijn Ibiza Cupra uit 2001.
Airco slaat niet aan en koeling ook niet.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

De enige remedie blijft natuurlijk om de sturingsdraden na te lopen, want daar gaat het mis. Is de hogedruk schakelaar niet gewoon kapot (gegaan door de aanrijding) ? Als die nl niet de stroom doorgeeft zal ie nooit werken. Kun je zelf gemakkelijk checken. Wel stroom erin, maar niet eruit.
Verbind hem maar es door en kijk of ie dan wel werkt. En waarom wordt de auto niet gewoon hersteld zoals hij was voor de aanrijding? Das toch wel het minste wat je mag verwachten. Als ze je met een kluitje in het riet sturen moet je gewoon kontakt opnemen met de verz.maatschappij die de penningen heeft uitbetaald, want er is sprake van een niet goed uitgevoerde reparatie.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.