Seat Altea: Airco wil niet starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hey, ik heb een probleem met mijn airco, als ik de wagen start en de airco op duw dan gaan de ventilatoren starten maar de koeling komt niet op gang, na een 20 tal minuten begint de airco dan wel te koelen, maar na een tijdje valt deze dan terug uit en weer in gang enz... Wij hebben de wagen aan de computer gehangen en deze geeft niets van fouten aan de airco is ook bijgevuld geweest maar dit probleem deed zich ervoor al voor daarom dat ik hem gevuld heb, ook mss van toepassing, hij doet het meestal als het echt warm is want als het wat frisser is buiten dan springt hij normaal direct in gang. Ik ben ten einde raad heb al het mogelijke geprobeert, maar vind geen oplossing dus moesten er mensen zijn die mij hierbij kunnen helpen zou het echt heel vriendelijk zijn, ik vind het raar dat hij soms wel gaat en soms niet moest hij nu helemaal niet meer gaan dan zou het wel duidelijk zijn maar nu, ik had graag jullie mening gehad voor dat ik hem binnen doe bij seat, of weet er iemand een goede en prijselijke garage in de buurt van halle.


Dank u bij voorbaat,


Groetjes tom

moon 69

Geplaatst door moon 69 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe heb jij de airco gevuld of heb je die laten vullen ?

Wat zijn de drukken van het systeem ?

Waar precies het probleem ligt kan ik van hieruit niet beoordelen, wel heeft het met de druk te maken.
Dat probleem kan bij het expansieventiel, elektrische magneetklep die in de compressor zit, temperatuursensor op de verdamper of de regeleenheid (computer) liggen.

Eerst moet vastgesteld worden of het probleem mechanisch/elektronisch is, dus zal eerst het belangrijkste gecontroleerd moeten worden en dat is de elektrische klep van de compressor of die wel voldoende wordt aangestuurd door de regeleenheid.
Als dat het geval is, kan de rest worden gecontroleerd van het koeltechnische a/c gebeuren.

Dit is niet persoonlijk aan jou gericht: Wie de airco heeft gevuld en hoe maakt verder niets uit, er wordt meteen bijgevuld door een leek of A technisch bedrijf en blijkt dat daar toch niet de oorzaak ligt, de klant wordt vriendelijk verzocht om af te rekenen en mag naar huis vertrekken met een ac installatie die niet voor 100 % werkt.

Hiermee wil ik aangeven dat op jouw auto een "continu variabele compressor" is gemonteerd die ALTIJD mee draait zodra de motor loopt, ook al staat de airco "uit".
Diagnosticeren van dit soort A/C systemen vraagt toch wel enige kennis, je kunt niet met twee voeten in één sok, daarmee bedoel ik dat het mechanisch en elektronisch gedeelte niet met elkaar gecombineerd kunnen worden.
Laat het systeem op correcte wijze controleren, liever vandaag dan morgen, voordat je het weet gaat het je nog meer kosten.

moon 69 (0), 12 jaar geleden

Ok, ik zal een afspraak maken met de garage seat dan, ik heb de airco laten bijvullen door mijn garagist en die zei mij dat er wel wat bij is geraakt maar niet voldoende om het aircosysteem te boycotten, hoeveel de waarden zijn daar kan ik u spijtig genoeg niet op antwoorden.
Het spijtige vind ik natuurlijk dat bij seat zelf altijd heel veel word aangerekend terwijl er heel weinig of zelf niets gebeurd!

Heel vriendelijk bedankt voor de snelle reactie en ik hou jullie op de hoogte over het verdere verloop.

moon 69 (0), 12 jaar geleden

Mijn wagen is binnen geweest bij een erkende seat garage,, waar ze hem hebben leeg getrokken en gekuist, ze hebben het probleem echter niet kunnen verhelpen daar de compressor stuk is. dus dit gaat me aardig wat geld kosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.