Seat Alhambra: Alhambra LPG

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Ik heb een probleem met de LPG installatie in mijn Alhambra 2.0, kilometerstand circa 180000. De LPG installatie (NECAM) schakelt zeer snel terug naar benzine, vooral in stadsverkeer. Op de snelweg bij een constante snelheid van circa 120 km/h en een beetje geluk blijft hij op LPG rijden.

Het lampje gaat ook regelmatig knipperen of blijft branden. Na een rit op benzine gaat het lampje meestal weer uit

Ik heb een aantal een keer naar een LPG specialist gebracht, maar heeft het probleem nog niet opgelost. Volgens hem is de verdamper en gasverdeler aan vervanging toe, kosten 850 Euro !!! Volgens hem is de levensduur van deze onderdelen circa 150000 km, lijkt mij erg weinig!!

Hopelijk kan iemand mij verder helpen !?

07/08/07: Helaas heeft er nog niemand gereageerd op bovenstaand probleem, heeft er echt niemand een suggestie?

Marco_999

Geplaatst door Marco_999 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rallyfan (0), 16 jaar geleden

Hallo Marco,

Ik zag je post helaas niet eerder, maar dit probleem komt zeer waarschijnlijk van het gas verdeelhuis. Dit is een aluminium huis waar de gasslang van de verdamper op zit en die het gas vervolgens verdeeld over de 4 cilinders. Je kunt de bovenkant er af schroeven en de inwendige zuiger verwijderen. Vervolgens zie je zes sleuven (er worden bij jou slechts 4 gebruikt) die taps toelopen tot een hele smalle groef. Het onderste gedeelte van deze groeven raakt altijd vervuild en moet je eigenlijk elk jaar schoonmaken met een tandenborstel en wat wasbenzine. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.