Seat Ibiza 2001: Apart probleem 'Seat Sound System 2'

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

Ik heb een vreemd probleem met de radio (Seat Sound System 2). Het begon vorig jaar oktober toen de radio af en toe uit bleef als je het contact aan deed (met de tijd vast op 0:00 zoals op de foto), en dat als hij het deed er af en toe 'MUTE' in beeld kwam en het geluid weg was.

Bij de dealer hoorde ik dat deze radio's wel vaker problemen geven en dat er daarvoor een ruil-systeem was. Dus ik kreeg een gereviseerde radio-unit en alles werkte weer prima. In maart dit jaar weer hetzelfde probleem. Ik stapte 's ochtends mijn auto in en zag de klok al op 0:00 staan en wist eigenlijk al genoeg. Ging dus weer niet aan. Gelukkig garantie, dus weer nieuwe radio-unit erin. Helaas was het in augustus weer raak. Ik dacht: "Ik zal wel pech hebben" en er ging weer een nieuwe unit in. Deze hield het 6 dagen vol. De dealer vond het nu ook wat te gek worden dus ze gingen even overleggen waar het aan zou kunnen liggen. Nu kreeg ik vandaag te horen dat ze eigenlijk geen idee hebben en de importeur wist het ook niet. Is dit nu pure pech of zou iets anders de oorzaak kunnen zijn dat alle radio-units overlijden? 4 radio-units in een jaar lijkt me toch iets te gek.

Mocht iemand een idee hebben dan hoor ik het graag.

gaheris

Geplaatst door gaheris (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gaheris (0), 13 jaar geleden

Even een update; volgens de Seat dealer hoort mijn uitvoering (Signo) een boordcomputer te hebben en is er dus telkens een radiokast met boordcomputer in gegaan. Ze vonden het wel vreemd dat ik geen besturing voor de boordcomputer op mijn ruitenwisser hendel had zitten, en denken dat daar misschien het probleem in zit. Dat er met de auto gekloot is. Nu vond ik dit een vreemd verhaal, maar ja; 4 kapotte radiokasten in een jaar, er moet toch een oorzaak voor zijn. Nu heb ik net de specificaties van mijn auto(1.4 16v Signo, benzine) opgezocht op Autoweek.nl en daar zag ik dat er geen boordcomputer op zit. Even bij een 1.6 TDI Signo gekeken en die heeft wel een boordcomputer volgens de site. Haalt de dealer iets door elkaar en heb ik nu misschien telkens de verkeerde radiokast gekregen? Het onderdeel-nummer van de radiokast die erin gegaan is 6K0035186CX voor het geval iemand er wat mee kan.

Om een lang verhaal kort te maken: 1.4 16v, Signo, 2001, Benzine; heeft die standaard een boordcomputer ja of nee?

boolean (0), 13 jaar geleden

Nee, heeft standaard géén boordcomputer maar dat staat los van jouw probleem.

gaheris (0), 13 jaar geleden

Oke bedankt. De dealer heeft nu een model zonder boordcomputer besteld. Ook al zal het waarschijnlijk niets uitmaken, toch maar proberen.
Ik hoop echt dat dit toeval is geweest (4x hetzelfde probleem, zal wel niet) want niemand schijnt te weten waar het door kan komen. Als ze
de nieuwe radio-unit erin zetten zal ik eens vragen of ze niet bij het kapotte model kunnen nakijken wat er precies stuk is, aangezien er telkens
precies hetzelfde gebeurt als hij kapot gaat. Mijn probleem heb ik ook nergens anders terug kunnen vinden, alleen mensen die andere problemen
met deze radio hebben (radio-mute blijft hangen, radio gaat niet uit of spontaan aan zonder contact).

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is gewoon huilen met de pet op met deze radio's niet voor niks is er een ruilsysteem voor deze broodroosters ......

Gr. Harry

melcher (0), 13 jaar geleden

Hallo, ik las je probleem.
Ibiza's en Cordoba's van die bouwjaren hebben nogal last van vocht in het interieur.
Ik heb een verklaring geschreven aan pondje's probleem van afgelopen 24 november.
Misschien heb je hier ook wat aan.
Gr. Melcher

DeNnZ (0), 13 jaar geleden

Zelf hetzelfde probleem gehad met mijn Cordoba uit 2000, oplossing die ik vond op internet is door er gewoon een cassette bandje in te steken, ik heb er hierna nooit meer een probleem mee gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.