Seat Arosa: Auto ratelt in zijn vrij en slaat af tijdens het rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hoi! Dit is mijn eerste bericht op dit forum, maar ik toch wel erg ben benieuwd naar jullie mening/tips.

Ik heb nu een maand een seat arosa uit 1999, gekocht bij een autobedrijf waar ik al jaren heenga en dus ook tot voorheen goede ervaringen mee heb gehad.

Ik heb helaas al best veel tegenslagen gehad met de auto. Na 3 dagen starte de auto al af en toe niet meer na een halve dag stilstaan. De auto is voorheen van een familielid geweest en die zegt hier geen last van te hebben gehad. Hij heeft toen 1,5 week bij de garage gestaan en toen is er het een en ander vervangen wat misschien de oorzaak zou zijn. Na een week de auto af en toe starten om te kijken of er nog problemen zouden zijn kreeg ik hem terug.

Na een week sloeg mijn auto tijdens slecht weer ineens af tijdens het rijden. Op dat moment had ik de auto ongeveer 20 seconden in zijn 2 geschakeld en reed ik ongeveer 30. Twee weken daarna gebeurde precies hetzelfde, ook in de 2e versnelling.
Sindsdien maakt mijn auto een ratelend geluid wanneer ik hem in zijn vrij heb staan met de koppeling los en merk ik dat het optrekken ook veel meer moeite kost.

Ik vroeg mij nu dus af; liggen deze 2 problemen in verband met elkaar? Ik heb niet veel verstand van auto’s maar vind het toch wel belangrijk te weten wat er zou kunnen zijn voordat ik weer terug naar de garage ga?

Roseroom

Geplaatst door Roseroom (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Je hebt recht op op zijn minst de wettelijke garantie en recht op gratis reparatie door de verkoper.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

Dus, snel terug naar de verkoper en reparatie verlangen. Overigens die reparatie dient zonder overlast te gebeuren volgens de wet.
Dus opnieuw 1,5 week er over doen is niet toegestaan. Laat staan 2,5 week om een start probleempje op te lossen.
Tenzij je gedurende die 2,5 week een gratis leenauto had.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Die garantie is van toepassing als het product de reparatie nog waard is.Op basis van bovenstaande ,denk ik dat op zijn minst de koppeling moet worden vervangen.Hetgeluid kan ook uit de bak komen.Die reparaties overstijgen de waarde van de auto.Ik zou terug gaan en proberen om een andere auto te krijgen.
Ferry

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Als de verkoper repareren niet zinvol vindt, dan kan hij (of de klant) het koopcontract (laten) ontbinden.
Klant zijn geld terug en de verkoper de auto.
Lijkt me ideaal hier, want wie weet wat er nog meer aan deze Seat mankeert.

Roseroom (0), 4 jaar geleden

Bedankt voor de hulp, ik ga vanavond even langs bij het bedrijf dus hoop dat het goed komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.