Seat AROSA 2000: Knipperend rood oliedruk lampje na paar minuten rijden.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: AKK, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Sinds vandaag krijg wij de melden van het knipperende rode olielampje na een x aantal minuten rijden. Bij eerste keer gelijk de auto geparkeerd en gestopt, olie gepeild en motor gecontroleerd op lekkages of andere dingen. Niks te zien, ook het olie peil is in orde. Motoretje loopt ook gewoon netjes en niks anders te horen. Na wikken en wegen toch weer gestart en het lampje bleef uit. Aantal kilometers gereden toen het lampje alsnog aanging, toch nog maar ff naar huis gereden. Wel al op internet gekeken van hoe en wat. Wat ik vond was carter ventilatie dicht na bevriezing, maar das nu niet aan de orde, ook een verhaal waarbij de sensor stuk was. Nu ga ik zelf uit van het simpelste, de sensor. Maar is dit een bekend probleem.?

Mvg Dennis

Schippersss

Geplaatst door Schippersss (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (415) PRO, 4 jaar geleden

gezien de prijs van de sensor kun je proberen deze eerst te vervangen, beter is het natuurlijk om de oliedruk te (laten) meten.

Schippersss (0), 4 jaar geleden

Bedankt voor uw antwoord. Ga hiermee aan de slag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.