Seat Cordoba: auto start niet!!!!!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

hallo iedereen

Sinds de temperaturen buiten zijn gaan zakken heeft mijn auto een startprobleem. Als ik de auto een nachtje stil laat staan dan doet hij het de volgende ochtend niet meer.. Vervolgens moet ik dan weer de buurman lastig vallen of hij hem weer aan kan zetten met zon Black en decker jumpstarter. en dan doet de auto het weer perfect. als ik vervolgens een stuk rij kan ik hem verder de hele dag ook gebruiken totdat ik de auto weer voor langere tijd (12-15 uur) stil laat staan, dan doet hij weer niets.

heb de accu doorlaten meten en die test was OK. ook de dynamo is niet af. die gaf nog iets van 14V

het vreemde is dat wanneer de auto niet start, hij wel een ongeloofelijk ratelend geluid maakt!!!,

heeft iemand een idee wat het startprobleem kan zijn ?

**** heb het gevoel dat de auto last heeft van lekstroom
toen ik zojuist uit de auto stapte zag ik dat de beschermingskapje van het knopje die die binnenverlichting regelt als je deuren open en dichtgaan ontbreekt, en zodra ik die knop ook maar een beetje aanraak dan hoor ik vreemde geluiden bij mijn zekeringkast!

zal dit mischien de oorzaak kunnen zijn?

danny210

Geplaatst door danny210 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het geratel wat je hoort kunnen relai's zijn, en waarom hoor je die ? Omdat de accu gewoon leeg is.

Zou nogmaal de accu laten testen, Als je deze eerst compleet vol doet laden en hem dan gelijk laat testen zal deze zeggen dat hij goed is als hij belast word.

Indien de accu echt goed is, kan het goed mogelijk zijn dat er een lekspanning aanwezig is, indien de binnenverlichting gewoon uit gaat als je de deuren sluit, zal daar het probleem niet liggen.

Meet eens of er lekspanning aanwezig is, zo ja, trek 1 voor 1 de zekeringen eruit tot dat de spanning wegvalt, en zoek het dan in die groep.

Gr Stefan

danny210 (0), 14 jaar geleden

dan zal het wel lekspanning zijn,

de accu zit er nog maar 2 maand in dus het lijkt me sterk dat die niet goed is.

bedankt voor de reactie!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Laat even horen hoe het afgelopen is..

danny210 (0), 14 jaar geleden

Vandaag Nieuwe accu meegekregen van de dealer. kijken of de accu volgende week nog steeds 100% is...
laat het zo snel mogelijk weten hier

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=danny210]de accu zit er nog maar 2 maand in dus het lijkt me sterk dat die niet goed is.[/quote]
Waarom geeft de dealer je dan een nieuwe als deze goed is ??

Ik ben benieuwt of het nu toch goed is..

danny210 (0), 14 jaar geleden

oplossingen zijn altijd welkom heb ik ergens gelezen, dus bij deze..

inmiddels zijn we 2 maand verder en heb ik er in januari weer een nieuwe accu opgekregen, ook deze was na slechts een week weer volledig leeg, ben toen naar de dealer geweest en hen laten zoeken naar het probleem, in eerste instantie ging men uit van de startonderbreker, deze hebben ze eraf gehaald en en bleef nog een kleine hoeveelheid aan ampere's over wat de auto trok in stilstand, heb hem weer meegekregen na 220 euro armer te zijn, slechts 3 dagen hierna begon hetzelfde probleem opnieuw. heb hem daarom opnieuw weer naar de garage gebracht, na opnieuw zoeken bleek dat de massakabels verrot en dubbelgeknikt waren, deze zijn vervangen en heb nu i.p.v een 45 ah accu een 62 ah accu erop zitten.. toen de kabels vervangen waren trok de auto geen ampere's meer en moet nu alles goed zijn.. Hopen dat ik na ruim 3 maand ellende eindelijk geluk heb met de auto.... hij start nu in ieder geval al een week goed. dat is al een record :p

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Toch mooi om even de oplossing te lezen!

Nu zal het probleem wel over zijn, met name omdat er geen lekspanning meer aanwezig is, en dat heeft ook je ellende veroorzaakt.

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.