Seat Cordoba: Dagteller/klok Reset ????

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 S

Hallo,

heb 3 weken geleden een aantal lampjes in de kilometerklok vervangen en sindsdien word de dagteller en klok constant terug gezet naar 0:00 als ik de auto van het contact haal.

Zal waarschijnlijk wel iets aan de bedrading zijn, Iemand een idee welke kleur kabel ik hiervoor moet checken ?

Gr Danny

danny210

Geplaatst door danny210 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

ja dat zal wel controleer eens alle zekeringen of deze heel zijn controleer ze met een spanning zoeker zodat je zeker ben of ze goed zijn.
zijn deze goed dan eerst de klok eruit en de stakkers controleren.

groetjes jan.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Op www.volkswagen.msk.ru staan veel schema's die je verder kunnen helpen.

Op 1 kabel zou je op zijn minst de accuspanning moeten meten achter op de tellerklok, dus zonder sleutel in het contact..

Heb je de stekker eens gecontroleerd ?

Gr Stefan

IncaSDI (0), 14 jaar geleden

Hey Danny,

Zeker een tellerunit van type Mrossa (niet VDO-merkje aan voorzijde) met snelheidsaanduiding tot 220 km/h?
Ik neem aan dat je de juiste lampjes hebt gebruikt (indicatielampjes/achtergrondverlichtingslampjes).

Kleur van de kabels varieert nogal (zelfs bij gelijke modellen), maar je zou op pen 1 (cijfertjes staan héél klein op de witte stekker, als je het kapje van de stekker afhaalt) 12 V moeten krijgen. Springt de tellerklok bij contact-uit van dagteller naar totaalteller? Dit type klok doet dat namelijk niet meer als het defect is.

Gebeurt dit ook als de achtergrondverlichting uit staat (hoofdlichtschakelaar auto)? Probeer ook eens ZONDER de indicatielampjes. Grote kans dat de klok dan niet gereset wordt.

Groeten,

Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.