Seat Cordoba: Buitenlichten dimmen iets bij gebruik stuur/el. ramen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Beste mensen,

Nog niet zolang geleden een Cordoba aangeschaft uit 2004. het vreemde bij deze auto is dat ik merk als ik stuur of el. ramen gebruik merk dat op het moment van gebruik de buitenlichten iets dimmen. Voornamelijk merk ik het bij inparkeren en uitrijden, laag toerental dus.

is dit normaal bij dit type auto's of kan dit daadwerkelijk een probleem zijn in de electronica?

Gr. Dennis

DennisAiS

Geplaatst door DennisAiS (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je een elektrische stuurbekrachtiging. Op het moment dat je die gebruikt of de ramen op of neer laat gaan gebruik je meer stroom dan de dynamo kan leveren en dus zakt het voltage iets in. Daardoor dimmen de lampen.
Accu voltage meten met draaiende motor en alle verbruikers uit, dan met licht aan, en dan met licht aan en sturen tegelijk.

DennisAiS (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord :) maar als ik het goed begrijp geen probleem waar ik me zorgen om moet maken.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk geen probleem,

Zie je wel bij meerdere auto's

Denk bv aan een diesel die gloeit, dan word de binnenverlichg ook zwakker, omdat er veel stroom gevraagd word op dat moment.

Gr Stefan

Cordoba BBY (0), 14 jaar geleden

Dit is compleet normaal bij een ibiza/cordoba. Amperage dat wordt getrokken bij laag toeren is terug te zien in de dimmende verlichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.