Seat Cordoba: Seat Cordoba 1.6 clx slaat niet aan

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Hallo!

Ik heb een Seat Cordoba 1.6 clx. De laatse paar weken had hij moeite met starten. Hij wilde wel, maar sloeg niet aan. Na een aantal keer proberen lukte het uiteindelijk wel en als de motor dan warm was had ik nergens geen last meer van.
Afgelopen zondag weer hetzelfde probleem, maar deze keer de auto niet meer aan de praat gekregen. De accu en de bobine(?)zijn gecontroleerd en hiermee is niks aan de hand. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Ik heb om me heen al een paar keer bougies vervanegn gehoord maar ik heb geen idee hoe ik daar bij kan komen. ( zitten volgens mij onder het luchtfilter). Heb uberhaupt geen idee wat bougies zijn en welke werking deze dingen hebben :) .
IK hoop dat iemand me een eindje op weg kan helpen.

bino

Geplaatst door bino (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Met zo weinig kennis kun je het beter aan vakmensen overlaten. Bougies lijken me trouwens onwaarschijnlijk.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het kunnen zomaar een paar oorzaken hebben, denk aan :

* Bougie's
* Bougie kabels
* Verdeelkap + Rotor
* Temp sensor koelvloeistof
* Bobine / ontsteking

Zou hem eens wegbrengen zodat ze het e.e.a. kunnen controleren, denk aan de brandstoftoevoer en of er nog een vonk aanwezig is,

Indien je er zelf niks vanaf weet, geen probleem, maar laat er dan iemand naar kijken die er verstand van heeft, anders ben ik bang dat we er zo niet gaan uitkomen.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.