Seat Toledo: Auto wil met warm weer 's middags + 's avonds pas na 3x starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 signo

's morgens start de auto de eerste start in 1x. 's ochtends, 's middags en 's avonds na de eerste start pas na 2 a 3 keer starten. Als ik met de auto gereden heb en binnen een half uur weer wegga dan pakt hij hem in 1x weer.
Hij loopt gewoon rond het is net of die teveel brandstof krijgt. Er zit geen storing in. (is helemaal uitgelezen)
Alle sensoren werken goed. Zit reeds een nieuw accu in nieuw bougies ingedaan en toch voor de zekerheid de sensor van het koelwatersysteem vervangen.

Wie heeft dit al een keer meegemaakt en kan mij helpen?? Bij de garage komen ze er op dit moment ook niet uit. B.v.d Groeten uit Overijssel.

Annewil04

Geplaatst door Annewil04 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk toch koelvoeistoftemp. sensor die een verkeerde waarde aangeeft.

Annewil04 (0), 17 jaar geleden

Dat is het probleem niet. Is nagekeken. Nu is er een nieuwe druksensor bij het spruitstuk geplaatst maar is het ook niet. Er wordt nu gezocht bij de toerental sensor. Wordt vervolgd

Opel GT (0), 17 jaar geleden

Ik ga het nauwlettend in de gaten houden hier.
Ik heb namelijk een probleem dat er heel erg op lijkt.
Ook bij warm weer heb ik regelmatig moeite met starten, meestal na een ritje en wanneer het warm weer is (en de auto in de zon gestaan heeft).
Het lijkt of de startmotor sneller ronddraait dan normaal (kan een idee zijn hoor), en een benzinelucht is merkbaar.
Soms gaat het diagnoselampje branden, maar vaak ook niet.
Het betreft hier een Toledo van 2001, een 1.6Ltr, 16 klepper.

Opel GT (0), 17 jaar geleden

Overigens staat hier http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... een zelfde soort probleem.

Annewil04 (0), 17 jaar geleden

Dit is dag nr 4 dat de auto bij de garage is. Ik heb de auto nog geen 2 mnd en dit euvel was er vanaf het begin maar is nu alleen maar erger geworden met het warme weer. Ik heb 6 mnd garantie dus er zal net zolang gekeken worden tot dat het is opgelost. Vandaag hebben ze de toerenteller sensor apart bekeken en ligt de brandstofpomp uit elkaar. Ze gaan nu kijken of er toeval een klep lekt. Maandag is er weer een dag. Wordt vervolgd.

Annewil04 (0), 17 jaar geleden

Dag nr 4 is voorbij in de garage en ze kunnen het niet vinden!! Nu is er een soortgelijke toledo binnengekomen die ze nu op allerlei punten gaan meten en testen en vergelijken met mijn Toledo. Kijken wat dag nr 5 in de garage brengt!

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb weleens een probleem gehad met een 1.6 16v leon dat ook slecht wou aan slaan.Elke keer nadat ie een 1/2 uit had gestaan.Anders dan bij jouw,maar kan geen kwaad om te controleren.

Bij mij werden de injectoren aangestuurd als je voor de 1× in de ochtend of na een 1/2 uur een portier opende(normaal stuurt ie alleen de brandstofpomp aan).gevolg hij verzoop toen en je moest goed doorstarten.

Advies voor hun om 2-kanaalsscoop aan te sluiten op de injector en bobine aansturing.Voeding van de bobine kan ook geen kwaad om te meten.Brandstofmeter erbij en je moet toch iets kunnen waarnemen zo.

Sterkte

Annewil04 (0), 17 jaar geleden

Dag 5, de gasklepbuis schoongemaakt dat was het niet. Nu hebben ze de inlaatspruitstuk + injectoren van de andere toledo bij mij in de auto gezet. Vandaag moet ik bellen en ze dachten dat dat het moest zijn.
Wordt vervolgd.

Annewil04 (0), 17 jaar geleden

Ik heb de auto opgehaald en hij start in 1x na een middag in de brandende zon te hebben gestaan. Het lijkt erop dat mijn probleem opgelost is. De injectoren lekte waardoor het er op leek dat de auto verzoop. Door een aantal malen te starten verdwijnt de bezine en pakt hij alsnog aan.

In iedergeval iedereen bedankt voor de hulp.

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Dag Annewil,

ben blij voor je dat het is opgelost. Opel GT rook een benzine lucht als hij zijn auto wou starten...dat zou het lekken van de injectoren kunnen verklaren.....gezien wij of roken, drinken en te weinig fruit eten en vitamine en mineralen binnen krijgen en daardoor ons reukorgaan niet alles meer waarneeemt en ook nog thuis kan brengen worden problemen als deze pas laat verholpen....als je de benzinedamp en het slechte starten en daarbij het tijdstip en buitentemperatuur op een hoopje gooit zou je toch uit moeten komen bij......lekkage, hoe klein dan ook....waarschijnlijk toch groot genoeg om deze auto niet lekker aan te laten slaan en de neus van GT te activeren.....
Voor een ieder die deze post alsnog leest vanwege overeenkomsten met de eigen situatie.....neem alles mee in je analyze en vergeet vooral niet die dingen die je niet belangrijk vindt toch aan de dealer/monteur te melden die je auto moet maken.........kan het kwartje doen vallen,

Hans

Opel GT (0), 17 jaar geleden

En het klopt nog ook, ik rook en drink (bijna) niet...maar eet wel te weinig fruit ;-)
Heel fijn dat het bij jou opgelost is.
Bij mij nog niet, maar ik ben dan ook nog niet bij de garage geweest (omdat we plannen hebben om hem in te ruilen).
Het was trouwens van de week (bij hevige regenval) heel erg met het starten.
Je zou dan denken dat het met vocht te maken heeft, maar als ie na een tiental keren starten uiteindelijk draait, loopt ie als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.