Seat Cordoba: Startprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Beste SEAT-kenners,

Sinds een aantal dagen start mijn Seat Cordoba Vario slecht. Hij slaat pas na een keer of 4 gestart te hebben, aan. Dit is alleen 's ochtends bij de eerste start. De rest van de dag, heb ik vreemd genoeg geen problemen.
De accu en de startmotor lijken in orde. (hij gooit hem goed rond) Na het starten ruik ik ook een bezine lucht. Iemand enig idee wat het kan zijn?
Bedankt alvast.............

jvw6088

Geplaatst door jvw6088 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het zou hem goed doen, een keer de gasklep te laten reinigen, ook meteen de tempsensor laten controleren deze bepaalt mede de koude start...

paul,

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]het zou hem goed doen, een keer de gasklep te laten reinigen, ook meteen de tempsensor laten controleren deze bepaalt mede de koude start...

paul,[/quote]
Precies.......dit zou ik ook doen.Afspraak maken met de dealer en de auto een dag ervoor neerzetten zodat ze zelf kunnen ervaren hoe het starten verloopt.Ook kijk ik meestal ff met de testkast wat de temp. waarde van de koelvloeistofsensor is voordat ik hem start.

Opel GT (0), 17 jaar geleden

Is je probleem al opgelost?
Ik ben wel benieuwd, mijn Toledo vertoont bijna dezelfde kuren.

jvw6088 (0), 17 jaar geleden

de oplossing voor mijn startprobleem:

de sensor van de koelvloeistof was kapot. Bij een koude motor pal in de zon, gaf de sensor 86 graden aan.
na 2 minuten stationair draaien maar liefst 116 graden.

sensor vervangen en gasklep gereinigd. Start nu weer goed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.