Seat IBIZA 1.4 CLX: auto wil niet meer starten

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo mijn zoon heeft een seat ibiza bjr1999 de auto is onder het rijden afgeslagen en is daarna niet meer aan de praat te krijgers als hij probeert te starten gaan alle lampjes op het dashboard uit maar voor de rest gebeurt er helemaa l niks maakt ook geen geluid dat hij wilt aanslaan ook met startkabels gebeurt er niks als hij de sleutel omdraait om te starten gaan alleen de lampjes op het dashboard uit en voor de rest gebeurt er helemaal niks auto heeft een distributie ketting wie weet er raad bijvoorbaat dank

johny54

Geplaatst door johny54 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Massa kabel tussen motor en carrossorie niet los of stuk?

johny54 (0), 6 jaar geleden

Waar zit de massa kabel tussen de motor en carrosserie

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Kijk eerst of beide akkupolen schoon zijn en kabels goed vastzitten.
Hoe oud is de akku? Kan ook even n andere proberen, maar denk eerder kabels slecht kontakt of 1 gebroken .
Neem n startkabel (zwart )een kant op MIN van de akku andere kant op takeloog motorblok of ander blank metaal aan het blok.
Probeer dan eens te starten. doet dit niets kijk naar de dikke zekeringen , zijn die heel , meet dan bij het kontaktslot de bedrading. Aangezien de dashboordverlichting uitgaat , zal het toch iets met akkukontact zijn of een los en zeer slecht geleident punt.
Volg de beide kabels op de akku of ze goed vastzitten .

Groet Johan

johny54 (0), 6 jaar geleden

Hallo Johan we hebben ook al een andere accu, geprobeerd maar dat helpt niks als je wilt starten gaan alleen de lampjes op het dashboard uit en voor de rest gebeurt er helemaal niets maakt dan ook geen enkel geluid van de startmotor of dynamo kan het niet in het contactslot zitten al lijkt me dat erg sterk omdat de wagen in een keer stil viel voor het stoplicht en daarna geen enkel geluid meer. Maakte als je wilt starten alleen gaan alle lampjes op het dashboard uit en voor de rest geen enkel geluid met starten

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo Johny

Vandaar mijn vraag de min van de akku met het metaal van het motorblok te verbinden, en de 2e startkabel van de min naar een blank stuk metaal van de carroserie, dan moet er iets gebeuren, . het is meestal massaprobleem. het zou kunnen dat plus die op dynamo en startmoter aangesloten zijn een van deze losser zit als normaal. moet slecht kontakt zijn.

Groet Johan

johny54 (0), 6 jaar geleden

Hallo Johan ik ga het vandaag even proberen wat jij aan beveelt met de startkabels als ik wat meer weet laat ik het je weten de auto staat ergens onderweg en heb dit weekend niet veel tijd.

johny54 (0), 6 jaar geleden

Hallo Johan helaas is de auto niet meer te redden ik heb de kap van de distributieriem eraf gehaald en de auto in de 2 versnelling gezet en toen op en neer geduwd maar de tandwielen van de distributie blijven stil staan alleen de motor beweegt heel iets dus de auto kan naar de sloop kan of Naar een opkoper bedankt voor het advies

johny54 (0), 6 jaar geleden

Auto kan naar de sloop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.