Seat Arosa: Bandenslijtage

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 MPI automaat

Hallo allemaal,

Ik heb een seat arosa uit 2000, van de week zag ik dat mijn banden aan vervanging toe waren.

Het zijn continental Eco Contact EP met de maat 175 / 65 / R13 80T

Nu heb ik opgemerkt dat het wat vreemd is afgesleten, beide voorbanden zijn aan de buitenkant flink meer afgesleten dan in het midden, en de binnenste zijde is ook meer afgesleten dan het middenste gedeelte.

De bandenspanning hou ik altijd op 2.2 bar rondom, er is nu bijna 40 000km gereden, en dit is de tweede set.

Wat kan ik eraan doen?

mvg. Arosa2000

arosa2000

Geplaatst door arosa2000 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

de binnen en buiten kant meer versleten dan de midden...duidt toch op een te lage bandenspanning....controleer je de spanning altijd bij de benzinepomp? dat zou het probleem heel goed verklaren...die dingen wijken giga af......

arosa2000 (0), 17 jaar geleden

Ik heb zelf gemerkt dat er afwijkingen zijn tussen de pompen, verschil was ongeveer 0.1 bar tussen 2 benzinestations, maar dat kan toch niet zo een slijtagepatroon veroorzaken, ik vind ze zelf vrij hard aanvoelen tijdens het rijden.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

de eco contact is een band die de brandstof consumtie moet verminderen, een band met een lage rolweerstand...harde rubber samenstelling dus..kan dus hard aanvoelen met rijden..

de bandenspanning moet overigens met koude banden gemeten worden, als de banden warm 2,2 bar hebben, zit er koud amper 1,8 in!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.