Seat Ibiza: Blower stopt soms uit zichzelf of blaast soms zachter

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

ik heb een probleem met mijn blower. Deze stopt soms met blazen of gaat opeens een stuk zachter blazen. Ik heb climate control in mijn auto, echter heb ik de blower op de hand gezet. De blower is ondertussen al 2 keer vervangen, de regelweerstand is ook vervangen en het probleem is nog steeds niet opgelost. Bij het uitlezen geeft hij iedere keer dezelfde foutcode, nl: 01273 - frisse lucht blower-V2 - statisch - waarde of weerstand te groot.

Ik heb al gekeken of de airco-unit invloed zou kunnen hebben op dit gedrag. Echter maakt het niet uit of de airco aan of uit staat, de blower blijft raar doen.

Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

Jalavoy

Geplaatst door Jalavoy (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ras8176 (0), 10 jaar geleden

Het kan zijn, dat de kachelweerstand stuk is. Meten is weten. Je kan ook de stekker verbinding nakijken of er geen oxidatie vorming is en is de stekker vochtvrij?

soebie555 (0), 9 jaar geleden

Ik zit ook met dit probleem waar zit eigenlijk de kachelventilator en regelweerstand ? hoe kom ik het makkelijkst bij die ventilator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.