Seat Ibiza: Seat Ibiza met voelbaar bonkend geluid links voor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedemorgen,

Deze week is weer gezellig met de auto.
Breekt eerst een zijkant af van de bestuurdersstoel, waardoor deze helemaal scheef komt te hangen, de avond voor dat ik een weekend naar Belgie ga. Gelukkig heb ik dit al weer gefixt, door de boel een beetje houtje-touwtje de boel weer vast te lassen. Tot mijn verbazing gelukkig weer zo goed als nieuw.

Maar nu viel mij tijdens mijn trip in Belgie op dat er een verdacht geluid bij het linker voorwiel vandaan komt.
Nu kan ik niet horen of het echt bij het wiel vandaan komt, ik hoor het alleen tijdens het rijden met lage tot matige snelheid (pak-em-beet 60kmh) op een lichtelijk hobbelend wegdek. op de snelweg is dit geluid afwezig. Dit geluid is een bonkend geluid, en heeft niet een bepaald ritme en kan ook niet ontdekken of dit precies bij een hobbel of iets dergelijks plaatsvind. Wel is het voelbaar als ik mijn linker voet op de bodem heb staan naast de koppeling, hierdoor denk ik niet dat het de uitlaat is die ergens tegenaan hobbelt, het geluid is veel "zwaarder" en een paar tikjes van de uitlaat ergens op zou je niet zo moeten voelen.
Omdat het totaal niet toerantal/snelheid afhankelijk is denk ik niet dat het de homokineet is.

Nu heb ik nog niet onder de auto gekeken, maar mijn vermoeden is de stabilisatorstang, of een rubber van et et motorblok (heb hier al eens eerder last van gehad)

Mijn vraag is dan ook hoe ik deze kan "testen" of na kan kijken.
Is het simpel even voelen of er speling op zit? of moet ik er met grover geweld aan om de speling te ontdekken? (breekijzer ertussen en beetje wrikken)

Als iemand nog tips of op of aanmerkingen heeft hoor ik dit graag.

Mvg

Sietse

noppen20

Geplaatst door noppen20 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Precies, met een bandenlichter, of een grote schroevendraaier kun je daar evtl. de speling vaststellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.