SEAT Alhambra 2018: Bout bij distributie riem los geraakt

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Motorcode: CZD, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

Beste,
ik heb een Alhambra van 2018 met 98.000km op de teller. Afgelopen week helaas stil aan de kant gestaan. ANWB gaf aan dat de distributie riem was kapot. In de garage bleek iets heel anders aan de hand. Een bout /schroef is los gekomen en dat heeft gezorgd dat de distributie riem is losgeraakt en de motor is naar de klote, zie bijgevoegde fotos. Helaas moet de motor vervangen worden.
Er zijn natuurlijk heel veel vragen.
Hoe kan dit? is er enig verklaring hiervoor? is dit een fabrieksfout? Kan seat hiervoor aansprakelijk worden gesteld? wat zijn er nog meer mogelijk?
Alvast bedankt
M. Ozcan

mozcan

Geplaatst door mozcan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1460) PRO, 1 jaar geleden

Denk dat heel lastig te bewijzen valt dat seat aansprakelojk is.
Als je een volledig dichte onderhoudshistorie hebt bij de desler en er nooit bewijsbaar aan dit onderdeel is gewerkt en dan nog , vrees dat je klaar bent.

    Dat vrees ik ook helaas.
    inmiddels nieuw motor geplaatst en een aantal ribben kwijt - mozcan (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.