Seat Leon: Carkit Nokia CK7W

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20VT Cupra R

Hallo allemaal,

Ik heb sindskort een Seat Leon Cupra R van 12-2002. Nu heb ik nog een CK7W carkit liggen van mijn oude auto en wil ik deze inbouwen in mijn nieuwe auto i.c.m het al aanwezige seat-sound-system (AREA, of zoiets, heet die radio geloof ik). Nu heb ik de radio uit het dashboard gehaald m.b.v. ti-raps (dit stond al uitgelegd op dit forum). Ik ben de boekjes van mijn Carkit kwijt dus kan ik de manier van aansluiten niet meer opzoeken. Heeft iemand enig idee hoe ik te werk moet gaan. Ik heb op mijn carkit 4 kabeltjes die ik aan moet sluiten:
Zwart:
Rood:
Geel:
Blauw:

Nu heb ik dus de 2 stekkers die achterin de radio (hier heb ik trouwens de reset-code van) zitten eruitgehaald maar nu snap ik eignelijk niet waar ik de carkit op aan moet sluiten. Ik geloof dat de zwarte draad op de massa moet, de rode draad op de + en dat de gele draad voor de mute is. Welke aansluitingen zijn dat nu precies op de stekker van de auto??! Een schema met kleuren van de kabels en de betekenis ervan zou dus wel makkelijk zijn, of in ieder geval een uitleg waarop ik welke kabel moet aansluiten...

Ik hoop dat iemand mij kan helpen,

Met vriendelijke groet,

Bart van de Groes

Bart van de Groes

Geplaatst door Bart van de Groes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

versaceboy (0) PRO, 17 jaar geleden

beste Bart,
rood is idd de constante aansluiting
geel is de mutedraad die de radio stil zet tijdens een telefoon gesprek
blauw is de geschakelde plus dus gaat uit bij uitzetten contact ( meten met spanningszoeker !!!
zwart is de massa

in je zwarte isostekker die je uit je radio hebt gehaald
is positie 7 de constantplus ( dus voor je rode draad carkitt )
positie 4 is die geschakelde plus ( dus voor je blauwe draad )
en positie 2 is vrij in je stekker daar moet je je gele mute draad in plaatsen
en de massa is de kleur bruin daar komt dus je zwarte draad van je carkitt op

ik weet niet of je een bluetooth knop erbij hebt als je deze niet hebt kan je de rode en blauwe draad bijelkaar doen en deze samen in je isostekker op positie 7 erbij solderen!!
mocht je wel een bluetooth knop hebben dan zou ik de blauwe draad wel op de geschakelde plus zetten anders trekt dat knop jeje accu leeg omdat ie dan constant 24 uur per dag blijft branden dus dat zou ik niet doen

en je kan bij je seat dealer een stekkertje kopen voor het geluid over de speakers werkt heel simpel je knop je draad door van je speaker ( van je nokia carkitt ) en je stript de draden die eruit komen en die soldoor je op dat stekkertje erbij en je hebt het geluid over je speakers voor een paar euro wat perfect werk en is stukken goedkopen dan een mute box !!!!

veel succes met aansluiten mocht het niet lukken dan hoor ik het wel van je

m.v.g maikel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.