Seat Toledo: Centrale vergrendeling, electrische vergrendeling en spiegels...

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900TDI

Ik heb het volgende probleem met mijn SEAT Toledo bj.2002:

Enkele dagen geleden op een morgen bij het instappen wou ik mijn (electrische) spiegels terug uitklappen ( indien ik deze niet inklap bij het parkeren voor mijn deur ben ik ze gegarandeerd s’ anderdaags kwijt !! dus dit maneuver is een gewoonte geworden) maar dit lukte mij niet meer, enkele pogingen met de manipulatie van de knop hielpen echter niet !! geen probleem, de spiegel dan maar handmatig uitgeklapt en naar het station gereden, aldaar aangekomen en in afwachting van de trein nogmaals zitten prutsen aan de knop, en plots…. Werkte alles terug normaal!! Goed…geen probleem meer… ik stap uit en wil met de sleutel (afstandsbediening) de deuren vergrendelen,…. Deze werkt niet meer… goed, dan maar mechanisch met de sleutel de deuren vastgedaan, batterij in de sleutel vervangen (alhoewel deze nog niet lang nieuw was) maar zonder resultaat, geen probleem….dan maar telkens mechanisch vergrendelen hé…. Tot enkele dagen later plots de afstandsbediening met sleutel terug werkte…??? Goed…geen probleem meer! Dacht ik..! tot ik gistermorgen:
1.de deuren wou ontgrendelen, zonder resultaat??
2.de spiegels wou openklappen, zonder resultaat??
3.de ramen wou openen, zonder resultaat??
Dan merkte ik op dat ook de verlichting van de deurconsole (met bedieningsknoppen ramen, spiegels, …enz) niet werkte, goed…. Toch maar vertrokken naar het station, daar aangekomen zet ik het contact af, haal de sleutel uit het contact, en plots gaat de verlichting in de bedieningsconsole terug branden en alles werkt terug normaal !!?? tot…. Deze morgen, identiek hetzelfde probleem…… terug naar het station, uit mijn ervaring van de dag tevoren enkele malen met de sleutel in contact bewogen en in en uitgetrokken, zonder resultaat… goed, ik stap uit, sluit de deur en probeer de afstandsbediening…. En wat dacht je….. deze werkte terug….??? Stap terug in en alles werkt terug normaal..??
Nu mijn vraag !! wat kan van dit raar probleem de oorzaak zijn..? ergens een slecht contact..?? Of toch nog iets anders..?? wie weet raad aub?

Geplaatst door

rostie-rostellie (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

lijkt mij sterk op slecht contakt dit kan voorkomen aan het scharnierpunt in de doorvoerrubber dat er een draad stuk is of bijna doorbroken is dit kun je testen door met de deur open de handeling eens te testen en te wiggelen met de kabels.

eddyarc 100

14 jaar

Eddyarc,

Bedankt voor de tip! ik ga dit zeker eens nakijken, want tot hiertoe is het probleem nog altijd niet opgelost, ik laat iets weten van mijn bevindingen.

Groeten,
Danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.