Seat Marbella : CO te hoog!!

Mijn Marbella FUN E2 uit 1995 is van de weeK APK gekeurd. nu blijkt dat de auto een te hoge CO uitstoot heeft. geen probleem dacht ik zo, gewoon even laten afstellen bij de garage, maar helaas. De garage waar ik m'n auto gebracht kon dit niet afstellen en stuurde mij door naar de Seat garage. Ik daar naar toe. Bleek dat zij 'm ook niet konden afstellen omdat ze de meet-apparatuur niet hadden. Bij de Seat vertelde ze me dat er maar een paar Seat garages zijn die de meet-apparatuur wel hebben.
Wie heeft een suggestie of kan mij verder helpen?

Groet, Richard

Richard9661

Geplaatst door Richard9661 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (25) PRO, 18 jaar geleden

ten eerste kan ik me niet voor stellen dat er maar een paar seat dealers zijn die ze uit kunnen lezen maar anders ga je naar een volkswagen garage en laat je hem daar uitlezen ik vermoed dat je lambdasonde stuk is maar dat komt er wel uit als hij uitgelezen is mocht dat zo zijn ; bij een volkswagen garage kunnen ze die ook vervangen.

groetjes jan.

Richard9661 (0), 18 jaar geleden

Bij de Seat zeiden ze dat m'n lambdasonde goed was. ze hadden de meet-apparatuur voor de carberateur niet. Er waren volgens hen maar een paar seat garages die die meet apparatuur hebben, maar ze wisten niet welke.

Richard

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

de co afstellen kan elke garage. gewoon de mengsel schroefjes in of uitdraaien.

ik denk dat het probleem hem in de uitleesapparatur zit.

deze word nog enkel verhuurd door de importeur...

maar co afstellen moet je als seat garage gewoon kunnen doen (tenzij het dus een ingewikkelder probleem is dan enkel de co en er uitgelezen moet worden.)


mvg

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

maar deze auto heeft geen carburateur en dus ook geen schroefjes als dit zo zou zijn was het simpel wat ook wel eens helpt is de accu een poosje los koppelen dan reset de comp zich maar als de lamda sonde stuk is gaat dit niet op natuurlijk
succes jan

Richard9661 (0), 18 jaar geleden

Ik had van de Seat garage begrepen dat de lambdasonde goed was. Ik vind het maar een beetje apart dat ze 'm nergens kunnen uitlezen en afstellen.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

uitlezen heb ik net verteld... die testkast word amper nog gebruikt en is dus te prijzig om die maar in je magazijn te laten slingeren...

en het afstellen gaat gewoon met 2 schroefjes....


dus ze kunnen het misschien niet omdat ze niet weten HOE het moet.... dat is het enige dat ik kan bedenken.


mvg

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het klopt dat maar een paar dealers een uitleesapparaat heeft in Nederland.Het heeft dus inderdaad te maken met de dat je hem bijna nooit gebruikt,waardoor er maar een paar dealers in het land hem maar hebben.Je kan hem dus ook lenen bij importeur als dealer zijnde.Met FIAT uitleesapparatuur weet ik niet of het gaat lukken.Ik heb het geprobeerd bij een marbella maar dat lukte niet.

BDP-sensor kan ook problemen geven als de luchtspleet te groot is.Heb dit zelf een keer ervaren.

Richard9661 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de vele reacties.


Groet,

Richard

havana4242 (0), 18 jaar geleden

Laat nog even weten hoe het afgelopen is, is wel praktisch als anderen ook tegen dit probleem aanlopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.