Seat Cordoba: cordoba vario schurend geluid linksvoor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 ALM

Hallo,

ik zit sinds kort met een probleem dat mijn cordoba vario uit 99 een vreemd geluid produceert. Bij het optrrekken komt er vanaf ongeveer 50km/ph een soort stoomlocomotief geluid uit de motor (niet tikkend, maar meer schurend). Ik zit dan in z'n 3 inmiddels. Dit is tot de 5 te horen. Naar mate ik meer gas geef blijft het ook hoorbaar (en duidelijker). Als ik de koppeling intrap tijdens het rijden is het weg! Ik ben bij de seat dealer geweest en kon niks vinden zo snel. Hij heeft al op de brug gestaan om er onder te kijken....banden eraf, rubbers e.d checken. Ik denk zelf dat het uit de motor komt..Maar ik ben geen automonteur.
Bij stilstaand stationair lopen is het niet hoorbaar.

Kortom het begint me mateloos te iriteren, want als je het eenmaal hoort......
Wie kan een aanwijzing geven die leid tot de oplossing?

bedankt!

john

pineewally

Geplaatst door pineewally (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

is het ook hoorbaar met draaiende motor en ingetrapte koppeling? als je het dan niet mee rhoort moet je aan de versnellingsbak gaan denken. zal waarschijnlijk een ruilbak worden dan.


mvg

pineewally (0), 17 jaar geleden

nee het is niet hoorbaar bij ingetrapte koppeling...... Aleen bij accelereren en afremmen op de motor. Bij constante snelheid is het minimaal. Zou dit de bak zijn? En zo ja, weet iemand wat de vervangingskosten hiervan zijn (indicatie) Of kan ik hem beter inruilen?
bedankt

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

zal dan toch vermoedelijk je bak zijn.... kosten kunnen nogal varieren maar zal zo tussen de 1500 en 2500 incl montage kunnen zitten (is schatting he..)

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.