Seat Toledo: dashboard instrumenten en verlichting

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6-SR

Bij het omdraaien van de contactsleutel gaat op het dashboard alleen het lampje van de accu branden. Motor start normaal, maar alle instrumenten blijven op 0 staan en de dashboardverlichting werkt ook niet. Verlichting bij dimmerpaneeltje werkt wel normaal, en reageert ook met de dimmer. De zekeringen 11 en 15 (5A) zijn goed en op draden achter de zekeringen komt ook spanning. Ik vermoed dat er nog ergens een relais tussengeschakeld zit. Weet iemand misschien of dit zo is, en waar ik dat relais kan vinden?

kole

Geplaatst door kole (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Ik vermoed dat je probleem in de teller zelf zit, gezien het acculampje wel brand krijg het instrumentenpaneel ook de geschakelde +

Pin 3 en 5 achterop de teller zijn de massa, pin 13 is contstant + en 15 de geschakelde +

Je kunt dat eventueel even controleren.

kole (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie Stefan. Ik ga morgen het instrumentenpaneel uitbouwen en de pennen die je aangeeft controleren. Ik zal het resultaat posten. Ik hoopte dat er evt een relais tussen zou zitten; ben niet in het bezit van een schema.

kole (0), 13 jaar geleden

De door Stefan84 aangegeven pinnen heb ik gecontroleerd. Op de geschakelde + meet ik bij uitgeschakeld contact 5,9V. Na overleg met dealer conclusie dat de fout in het instrumentenpaneel zelf zit. Auto inmiddels daarheen gebracht voor rep. instrumentenpaneel. Bedankt voor de support Stefan!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.