Seat Altea: Deurschakelaar binnenlicht

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Lampje op dashboard blijft branden omdat er een deur niet gesloten is. Uitgelezen en het probleem zit in rechter voorportier. Heb eerst nog gekeken of bedrading heel was en aan gerommeld bij scharnieren. Dus maar slot vervangen.Eeerst dacht ik dat probleem weg was, maar probleem komt terug. Gerommeld aan bedrading, geen verandering. Laat ik het uitleesapparaat aangesloten en kijk ik mee in meetwaarden, dan is portier open terwijl hij dicht is. Soms zie je hem verspringen van open naar gesloten. Rij ik auto naar buiten, dan gaat lampje soms ook weer uit op dashboard. Heb geen foutcodes. Zou het probleem toch in portierregeleenheid zitten? Als ik er op klop, dan zie ik geen verandering.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Een nieuw slot of tweedehands? En in welk regelapparaat las je die meetwaardes uit? In dat portierregelapparaat van de betreffende deur of in een boordnet of comfortmodule?
Als ik het zo lees dan blijft alleen het slot zelf over of toch een probleem met de bedrading hiervan of het portierregelapparaat (indien aanwezig) die deze open/dicht melding niet juist doorgeeft.

arjankempeneers (0) PRO, 9 jaar geleden

Het is een nieuw slot. Uitgelezen in portierregeleenheid. Ook comfortmodule geeft melding open als deur dicht is. Op onderstaande link geven ze aan dat het meer voorkomt.

http://www.amtgarageforum.nl/seat/altea/...

arjankempeneers (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb een nieuwe raammotor/module bestelt, dus even afwachten.

arjankempeneers (0) PRO, 9 jaar geleden

Module/raammotor in deur vervangen, probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.