Seat Leon: dieseldumpvalve

Bouwjaar: 2002

dat is iets nieuw!!! en da zorgt er voor dat je het afblazen van de turbo hoort zo een pssst geluid! kan da kwaad voor motor?vermogenverlies?

davy2026

Geplaatst door davy2026 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

MAN! haha :) dat is de waste gate van je turbo die je druk hoort afblazen, volkomen normaal dus...

maak je er geen zorgen over :)


groetjes

bassochist (0), 18 jaar geleden

waste gate in je dromen zeker, de waste gate blaast af als de maximum druk is bereikt, en een dumpvalve, of blow off valve, blaast de druk naar de buitenlucht bij gas los, want dan gaat de gasklep dicht, en kan de druk dus nergens heen, en dit is slecht voor je turbo.

je hebt ook nog een diverter valve, en deze werkt volgens hetzelfde principe, alleen deze voert alle lucht terug naar de inlaat.

bij een diesel heb je geen gasklep, en wodt de druk normaal gesproken weggevoerd via de uitlaatkleppen, dus een dumpvalve is onnodig, en totaal nutteloos, het kan je zelfs vermogensverlies opleveren, aangezien vermogen bij een diesel lucht is, en die lucht ga je nu afblazen, dus waar bij een benzine de dumpvalve, het turbogat verkleint, zal een dumpvalve bij een diesel het turbogat vergroten, een dumpvalve bij een diesel werkt ook niet op vacuum net zoals bij een benzine, maar hij werkt met een schakelaar, onder het gaspedaal, het enigste wat je doet is iets nabootsen.

225 euro vin ik zelf een beetje duur, voor een psssshhh geluid, spaar liever je geld op, en koop dan een benzine dumpvalve, met een impreza eromheen, dan heb je 'm echt nodig, en kun je er ook van genieten, want zeg nou zelf een tdi met een dumpvalve klinkt meer als een stadsbus dan naar een snelle auto.
en als je een open filter neemt (bmc cda)
en je rost je katalysator leeg, heb je ook een mooi psssh geluid alleen niet zo hard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.